Opskrifter til konditori • Brød
Dansk rugbrød
ingredienser
Blandes dag 1
- 1000 g vand
- 600 g skårne rugkerner
- 400 g solsikkefrø
- 100 g hørfrø
- 80 g rugsurdejspulver
- 60 g salt
Til dejen dag 2
- 1300 g groft rugmel
- 600 g kvalitetshvedemel
- 1000 g vand
- 750 g mørk sirup
- 125 g gær
Fremgangsmåde
Arbejdsbeskrivelse
Dejtemperatur 27 °C
Forarbejdning af dejen ca. 30 min. langsomt
Forhævning 45 min
Hævning ca. 50 min
Bagning
Indsætningstemperatur 180° C
Bagetemperatur 180° C
Bagetid forme ca. 60 min
Opslåning
Dejen blandes godt i ca. 30 min. ved lav hastighed. Lad dejen hvile i skålen i ca. 45 min. Fordel dejen i smurte forme ved hjælp af en dejskraber. Fyld formene to tredjedele op, og glat overfladen med en fugtig dejskraber. Lad brødene hæve, til formene er fyldt op.