4 desserttallerkener

ingredienser

Karamelsauce

  • 50 g sukker
  • 35 g glukose
  • 135 g fløde
  • 1 g havsalt

Karamelkugle

  • 500 g sukker
  • 200 g vand
  • 100 g glukose
  • 6 dråber vinsten syre

Vanilje bavaroise

  • 1,5 g gelatine pulver
  • 100 g sødmælk
  • 2 g vaniljesukker
  • 35 g pasteuriserede æggeblommer
  • 15 g sukker
  • 100 g piskefløde

Fremgangsmåde

Karamelsauce

Varm fløde og salt i en gryde til 37˚C. Sukker og glukose karamelliseres i en anden gryde, til let gylden karamel. Herefter tilsættes fløden lidt af gangen. Karamelsaucen afkøles.

Karamelkugle

Sukker, vand og glukose koges til 152˚C . Syren tilsættes og koges videre til 157˚C.
Den kogte karamel farves med lidt brun farve.
Karamellen hældes ud på en silikonemåtte. Der trækkes luft i karamellen og blæses 4 karamelkugler.
Når kuglen er kølet ned, varmes en udstikker på 3 cm, og der laves hul i kuglen så cremen kan fyldes I.

Vanilje bavaroise

Gelatinepulver, vanilje og sødmælk røres sammen i en gryde og lunes. Blommer og sukker piskes sammen og legeres med vaniljemælken til 82 ˚C, og afkøles. Fløden let piskes og vendes sammen med mælkeblandingen. Bavaroisen sættes på køl i en time til den er sprøjtefast.

Anretning

Karamelsauce fordeles i 4 dybe tallerkener. Bavaroisen fyldes i karamel kuglerne lige inden servering. Kuglerne placeres oven på saucen og serveres straks.