Opskrifter til konditori Småkager

Chokladkiks med brunet smør og kardemomme

60 st

ingredienser

Chokladekiks

  • 1,6 g Maldon salt
  • 83 g smør
  • 66 g sukker
  • 27 g Brun Farin
  • 45 g hakket maelkechokolade
  • 2,6 g natron
  • 95 g hvedemel
  • 16 g kakao

Karamell

  • 100 g Brun Farin
  • 75 g Mørkebrun sirup
  • 100 g fløde 1
  • 15 g fløde 2
  • 25 g brunet smør
  • 2 g salt
  • 2 g kardemomme

Karameliserede mandler

  • 50 g groft hakkede mandler
  • 30 g sukker
  • 20 g vand
  • 0,5 g maldonsalt

Fremgangsmåde

Chokladkiks

Smør og sukker røres sammen. Resterende røres i og rulles ud til ønskede tykkelse mellem to bagepapir, kommer i køleskabet. Når koldt, skær til ønskede størrelse. Bage ved 160 ºC i ca 5-8min.

Lad køle af.

Karamell

Alle ingredienser, uden fløde 2, kommes i gryden og koges til 115ºC, gryden fjernes fra varmen. Fløde 2 røres i og karamellen kommer på køl.

Karameliserede mandler

Smelt sukker, vand og salt i gryde til sirupskonsistens. Kom mandler i og rør til de at det krystaliserer. Skrue ned til lav varme og varm lidt ad gangen til ønsked farve.

Samling af kagen

Placere lidt karamel på kikset. Vend lidt af karamellen i ristede mandler og placere oven på. Sæt på køl og lad stivne lidt, hvis det er brug før det. Dyppe i temperered chokolade og pynte med guld.