Opskrifter til konditori • Kager
Baba au rhum
ingredienser
Baba dej
- 100 g sødmælk
- 500 g hvedemel
- 350 g æg
- 20 g gær
- 15 g salt
- 20 g sukker
- 300 g smør (blødt)
Sirup
- 520 g vand
- 230 g sukker
- Skal af stk. 2 appelsiner
- 1/2 stk. vaniljestang
- 100 g rom
Abrikos/appelsin marmelade
- 140 g appelsinsaft
- Skal af 3 stk. appelsin
- 55 g groft hakkede tørrede abrikoser
- 35 g citronsaft
- 170 g sukker
- 4 g pektin
- 1,5 bl. husblas
Hvid chokoladecreme med kardemomme
- 500 g fløde
- 250 g hvid chokolade
- 3bl. husblas
- 50 g kardemommekapsler
- 5 g salt
Fremgangsmåde
Baba deg
Start med at lune mælken op.
Derefter køres alt sammen med en dejkrog, undtagen smørret.
Når dejen har samlet sig, tilsættes det bløde smør lidt efter lidt.
Dejen sprøjtes i silikoneforme med en sprøjtepose.
Formen er ikke så vigtig, man kan bruge den form man har lyst til, f.eks små muffinforme.
Formene fyldes halvt op, så der er plads til at dejen kan hæve.
Når dejen er nået kanten, bages den på180 grader i ca. 10 min.
Sirup
Alle ingredienser varmes op og reduceres til sirup.
Abrikos/appelsin marmelade
Saft, skal, abrikos og 1/2 sukker koges op. Pektin og den anden del af sukkeret blandes og piskes i. Til sidst tilsættes det udblødte husblas.
Hvid chokoladecreme med kardemomme
Fløden koges op sammen med kardemommen. Den udblødte husblas tilsættes og derefter hældes massen over chokoladen. Lad det køle i minimum 4 timer.
Cremen piskes inden brug.