Opskrifter til konditori • Søde brød
Wienerbrød med rabarber, hibiscus og roser
ingredienser
Roseninfusieret rabarber, Rosen/hibiscuslage
- 500 g Lys Sirup
- 250 g hvidvin
- 15 g tørrede roser (rosenblad)
- 12 g tørret hibiscus (blomblad af hibiscus)
- 2 g lakridspulver
- 10 g hel kardemomme
Rosenremonce
- 200 g marcipan
- 400 g sukker
- 500 g smør
- 1 dl rosensirup
Dej
- 100 g gær
- 4 dl koldt vand
- 4 dl koldt mælk
- 10 æg
- 150 g sukker
- 20 g salt
- 2250 g koldt mel
- 2x 1200 g smør til indrulning (1x4 1x3)
Fremgangsmåde
Roseninfusieret rabarber, Rosen/hibiscuslage:
Det hele koges sammen, står 24 timer
Rensede rabarber vaccumeres med lidt af lagen og dampes ved 65ºC i 1 time.
Lad dem stå på køl 24 timer.
Drænes for lage og skæres i rudeformede stykker.
Rosenremonce
Bland marcipan og sukker til en lind masse. Tilæt smør og til sidst rosenlagen.
Dej
Det hele æltes sammen, og stilles på køl. Når dejen er godt kold indrulles smørret 1x4 og 1x3.
Dejen rulles ud på 3,5 mm og stikkes ud med en rund udstikker på 8 cm.
Dejen raskes ca. 45 min og midten slås ned med fingrene.
I midten sprøjtes et lag rosenremonce.
Ovenpå lægges 6 stykker rabarber så det danner en blomst.
Forsigtigt pensles de med æg og fryses så ind.
Kagerne bages direkte fra frost på 190º C ca. 12-15 min til de er let gyldne.
Efter bagning pensels de med et tyndt lag af rosenlagen så de bliver skindene.
Pynt
Wienerbrødet drysses med tørrede rosenblade og frysetørret rabarber.