Opskrifter til konditori • Tærter og lagkager
Abrikostartelet
ingredienser
1000 g semikrystaliserede abrikoser
- 600 g abrikoser
- 600 g hvidt sukker
- 20 g citronsaft
Mandel- og hasselnøddercreme
- 800 g smør
- 400 g mandelmel
- 400 g hasselnøddemel
- 800 g flormelis
- 30 g Maizena
- 450 g friske æg
- 100 g Amaretto
Butterdej
- 1000 g hvedemel
- 20 g salt
- 20 g hvidvinseddike
- 440 g vand
- 100 g smør
- 800 g smør til indrulning
Fremgangsmåde
Semikrystaliserede abrikoser
Halver abrikoser og fjern sten. Kom dem i en skål og drys sukker og citronsaft
over. Kom dem på køl i 24 timer. Dagen efter bringes de i let kog i 10 min.
Kan opbevares på køl i op til 30 dage uden problemer.
Mandel- og hasselnøddercreme
Bland smør, nøddemel, flormelis og maizena med spartel. Tilsæt æg lidt efter lidt uden at røre for meget luft i. Tilsæt til sidst Amaretto.
Kan opbevares på køl i 7 dage.
Butterdej
Bland alle ingredienser undtagen smør til indrykning så dejen kun lige er kørt sammen.
Pak dejen ind i film og lad den hvile på køl i 12 timer.
Indrul nu smør, 1x3 og 1x4 og lad dejen hvile 30-60 min på køl og gentag processen en gang mere.
Dejen hviler mindst tre timer på køl før endelig udrulning.
Fremgangsmåde
Rul butterdej ned til 3 mm og lav en kvadrat på 8x8 cm.
Lav en kant af samme dej. Præbag butterdejen i 12 min på 180°C.
Sprøjt et lag med mandel- og hasselnøddecreme på. Placer semikrystaliserede abrikoser på så det dækker ud til kanterne. Drys abrikoserne med sukker. Bag tarteleten ved 180°C i 23 min.
Pensel tærten med neutral glace når den er færdigbagt for at få en fin shine.
Drys til sidst med ristet hasselnødder og mandler.