Opskrifter til storkøkken • Kager
Fragilité med blåbær og hindbærmousse
ingredienser
Kage
- 125 g hasselnødder
- 150 g Dansukker Brun Farin
- 5 æggehvider
- 90 g Dansukker Sukker
Blåbær- og hindbærmousse
- 150 g blåbær
- 150 g hindbær
- 100 ml vand
- 85 g Dansukker Sukker
- 16 g majsstivelse
- 5-10 ml vand
- 500 ml piskefløde
Pynt
- Dansukker Flormelis
- Friske bær
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 150°C.
Rist hasselnødderne på en tør stegepande. Læg dem på et viskestykke, og gnub så meget skal af som muligt. Blend hasselnødderne, og tilsæt løbende brun farin. Stil til side.
Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter sukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning. Vend blandingen af hasselnødder og brun farin i marengsen.
Fordel to tredjedele af dejen i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, 40x30 cm. Tegn et rektangel, 20x30 cm, på et nyt stykke bagepapir, og læg dette på en bageplade. Fordel den resterende dej herpå.
Bag en plade ad gangen nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lad bundene køle af.
Lav moussen imens. Kog bærrene sammen med 100 ml vand i ca. 5 minutter. Tilsæt sukker, og lad det koge i yderligere 5 minutter.
Bland majsstivelse med 5-10 ml vand, og rør det ned i bærkompotten. Lad det koge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen, så det kan køle helt af.
Pisk fløden til en let skum, og vend den ned i bærkompotten.
Skær den store hasselnøddebund over på midten. Læg en af bundene på et fad, fordel halvdelen af moussen ud på den, og læg den næste bund på. Smør et nyt lag mousse på, og læg derefter den tredje bund på.
Pynt med friske bær, og drys med flormelis.