Opskrifter til storkøkken • Desserter & konfektyre
Portionscheesecake lag på lag
ingredienser
Småkager
- 100 gram smør
- 90 g Dansukker Rørsukker
- 70 g Dansukker Lys Sirup
- 5 g vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 3 g bagepulver
Fyld
- 3 æggeblommer (pasteuriseret)
- 90 g Dansukker Flormelis
- 5 g vaniljesukker
- 150 gram flødeost
- 300 ml piskefløde
- 70 g hindbær
- Saften af 1/2 citron, usprøjtet
- 70 g blåbær
Pynt
- Hindbær
- Blåbær
- Citronmelisse
Fremgangsmåde
Begynd med at bage småkagerne.
Sæt ovnen på 200 °C.Bland alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen til en dej. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til lange stænger. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir, og tryk dem let. Bag dem i ca. 10 min.
Skær stængerne til snitter, mens de er varme. Lad dem køle af, og opbevar dem tørt.
Blend 10 snitter, og kom dem i 5 små runde forme, 7 cm i diameter.Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljesukker luftigt. Tilsæt flødeost. Pisk piskefløden i en anden skål, og bland det sammen med æggeblandingen.
Fordel blandingen jævnt i tre forskellige skåle. Blend bærrene hver for sig. Tilsæt 1 dl blendet hindbær i den første skål, saften af 1/2 citron i den anden skål og 1 dl blendet blåbær i den tredje skål.
Fordel hindbærcheesecaken i de fem runde forme, og stil dem i fryseren i mindst 30 minutter. Tag dem derefter ud af formene, og kom citroncheesecaken i. Stil i fryseren i mindst 30 minutter. Hæld til sidst blåbærcheesecaken i, og stil i fryseren i mindst 2 timer.
Tag formene ud af fryseren 5-10 minutter før servering. Løsn kagerne fra formene, og pynt med friske hindbær, blåbær og citronmelisse.