1 kage, 12 stykker

ingredienser

Æblebunde

  • 3-4 st danske æbler, revne
  • 4 æg, stuetemperatur
  • 380 g Dansukker Økologisk Sukker
  • 300 ml vegetabilsk olie
  • 3 g kanel
  • 3 g salt
  • 7 g bagepulver
  • 8 g natron
  • 10 g vaniljesukker
  • 260 g hvedemel
  • 100 g kokosmel

Lynhurtig smørcreme

  • 240 g Dansukker Økologisk Flormelis
  • 10 g vaniljesukker
  • 150 g saltet smør, stuetemperatur

Ingefærfrosting

  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 200 g Dansukker Økologisk Flormelis
  • 400 g flødeost
  • Et lille stykke frisk ingefær, skrællet
  • 1 lime, kun saften. Fjern skallen først, og gem den til limesukkeret.

Limesukker

  • Fintrevet skal fra 1 økologisk lime
  • 40 g Dansukker Økologisk Sukker

Fremgangsmåde

  1. Smør 4 runde bageforme (21-22 cm i diameter), og læg bagepapir i bunden. Det kan også lade sig gøre at bage bundene ad flere omgange, hvis du kun har én form.

  2. Forvarm ovnen til 180°C.

  3. Riv æblerne fint og stil til side. Pisk æg, sukker og vegetabilsk olie til dobbelt størrelse i en skål i ca. 10 minutter.

  4. Bland kanel, salt, bagepulver, natron, vaniljesukker og hvedemel i en skål. Sigt blandingen over i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen til en jævn blanding. Vend til sidst de revne æbler og kokosmel i.

  5. Fordel dejen jævnt i alle formene, og bag i 30 minutter. Tjek, om bundene er gennembagte, tag dem ud, og lad dem køle helt af.

  6. Bundene kan sagtens laves dagen i forvejen. Pak gerne bundene ind i husholdningsfilm, når de er afkølet, så de ikke bliver tørre. Udjævn bundene med en brødkniv hvis nødvendigt, inden kagen samles.

  7. Smørcreme: Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en dejskraber, til du har en jævn blanding. Fyld cremen i en sprøjtepose.

  8. Ingefærfrosting: Pisk smør med en elpisker i en skål, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Når alt flormelis er pisket i, tager du et håndpiskeris og pisker flødeosten i.

  9. Afslut med at rive frisk ingefær i og smag til med limejuicen. Vil du gerne have det lidt sødere? Tilsæt lidt ekstra flormelis! Foretrækker du det lidt mere syrligt? Tilsæt ekstra limejuice. Fyld frostingen i en sprøjtepose med glat tylle.

  10. Limesukker: Bland limeskal og sukker sammen i en skål, og brug det som drys.

  11. Samling af kagen: Læg en bund midt på det fad, kagen skal serveres på. Sprøjt en kant af smørcremen langs med hele bundens kant, og fyld derefter hullet med flødeostecreme, så smørcremen og flødeostecremen har samme højde.

  12. Læg den næste bund på, og gentag to gange.

  13. Læg den sidste bund på, og stil kagen på køl i ca. 20 minutter, så smørcremen kan sætte sig.

  14. Fordel et supertyndt lag smørcreme over hele kagen for at indkapsle alle krummer, dette lag kaldes crumbcoating, og man skal kunne se bundene igennem smørcremen, hvor den er tyndest. Det rustikke udseende på kagen kaldes 'naked cake'. Afslut med at sprøjte toppe langs med kanten, og drys med limesukker. Opbevares i køleskabet eller spises med det samme.