1 tærte

ingredienser

Chokoladebund

  • 85 g Dansukker Sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 45 g hvedemel
  • 5 g vaniljesukker
  • 6 g kakao
  • 100 g mørk chokolade

Hindbærmousse

  • 250 g hindbær
  • 4 blade husblas
  • 60 g Dansukker Flormelis
  • 300 ml fløde

Hvid chokolademousse

  • 100 g hvid chokolade
  • 300 ml fløde
  • 120 g kvark

Pynt

  • 1 passionsfrugt
  • slikæg

Fremgangsmåde

Chokoladebund

Sæt ovnen på 175 grader. Smør en springform, 19 cm i diameter. Smelt smørret, og pisk det luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt ægget, og pisk yderligere. Bland hvedemel, vaniljesukker og kakao i en skål, og vend det i æggemassen. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den over et vandbad. Hæld chokoladen i blandingen, og hæld derefter blandingen i formen. Bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad bunden køle af.

Hindbærmousse

Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Opvarm hindbærrene i en kasserolle i ca. 2 minutter, og sigt dem igennem en finmasket si. Lad den sigtede hindbærsaft koge op sammen med flormelis. Pres vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme hindbærmasse. Stil blandingen til afkøling. Pisk fløden til luftigt skum, og vend lidt af den i hindbærblandingen, som røres jævn. Vend derefter resten af flødeskummet i blandingen. Rør, indtil moussen er jævn. Hæld moussen over chokoladekagen, og stil den i køleskabet i mindst 3 timer.

Hvid chokolademousse

Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Pisk fløden til luftigt skum, og tilsæt kvark. Vend lidt af flødeblandingen i chokoladen, og rør blandingen jævn. Tilsæt resten af flødeblandingen. Smør chokolademoussen over den stivnede hindbærmousse, og stil tærten i fryseren i yderligere nogle timer.

Pynt

Tag tærten ud af fryseren 5 minutter inden servering, og sæt den på et fad. Skær passionsfrugten midt over, og tag frugtkødet ud. Tør skallen af, og læg nogle slikæg i. Sæt den midt på tærten.