Opskrifter til konditori • Kager
Jordbærkager med marcipanbund, linsebund, friske jordbær samt jordbærcreme og kransekageæg
ingredienser
Jorbærcreme
- 5 dl piskefløde 48%
- 3 dl jordbærpuré
- 250 g sukker
- 8 bl. husblas
- Korn fra 1 stang vanilje
Linsedej
- 500 g mel
- 200 g flormelis
- 250 g smør
- 100 g æg
- 40 g æggeblomme
- 5 g salt
Bagt marcipan
- Marcipan
Kranskage æg
- 470 g marcipan
- 190 g sukker
- 90 g æggehvide
Fremgangsmåde
Jorbærcreme
Husblas sættes i blød. Fløde, jordbærpure, sukker og vanilje koges op. Husblas smeltes i den varme creme.
Sættes på køl til dagen efter, piskes op så den er glat og cremet.
Linsedej
Alle ingredienser røres sammen til en ensartet dej og stilles på køl.
Dejen rulles ned på 4 mm og skæres til på 4 x 8 cm og bages ved 180°C til den er gylden. Efter afkøling pensles bundene med smeltet mørk chokolade.
Bagt marcipan
Marcipanen rulles ned på 4 mm og skæres til på 4 x 8 cm og bages ved 160°C til den er let gylden.
Kranskage æg
Kransekagemassen køres sammen og sprøjtes i en 3D ægge form af silikone. Bages ved 220°C til den er let gylden 4-6 min. Fryses i formen. Æggene tages ud af formen og duttes med guldstøv.
Som alternativ kan æggene også trilles i hånden ved at undlade en smugle af æggehviden.
Montering
På linsebunden sprøjtes jordbærcreme, og marcipanbunden lægges på og til sidst et lag linsedej overst. Så anrettes der med friske jordbær og kranskageæg, samt små chokoladestykker.