Aktuelt

  • Sol over Gudhjem

    Dessertkonkurrencen 2025 – Det søde køkken i rampelyset

    Dansukker var stolt sponsor af årets dessertkonkurrence, hvor fire hold bestående af nogle af Nordens mest talentfulde kokke og konditorer dystede om den prestigefyldte desserttitel. Deltagerne skulle kreere både en pre-dessert baseret på en Mystery Box og en hoveddessert med kendte ingredienser – alt sammen med fokus på teknik, kreativitet og smag.

    Dansukkers brun farin, mørk muscovadosukker og rørsukker var blandt de ingredienser, deltagerne kunne vælge at arbejde med i deres kreationer.

    Vinderne af Dessertkonkurrencen 2025 blev:
    Artur Kazaritski & Freja Krarup
    (Geranium & Hotel d’Angleterre)

    Deltagende hold:
    • Claus Henriksen & Gunnar Karl Gislason (Mota & Dill)
    • Dak Wichangoen & Rene Mammen (Kiin Kiin & Substans)
    • Andreas Tancula Møller & Sandra Kjeldsen (Admiral Hotel)
    • Artur Kazaritski & Freja Krarup (Geranium & Hotel d’Angleterre)

    Dommerpanelet bestod af:
    • Anne Bruun (Nordlandet)
    • Jesper Koch (Alsik Hotel)
    • Jakob de Neergaard (tidl. Marchal)
    • Kenneth Toft-Hansen (Bocuse d’Or-vinder)

    Konkurrencen markerede en ny æra for dessertfaget i dansk gastronomi og satte fokus på det søde køkkens betydning i den kulinariske verden.

     

  • Rising Star 2025: Vinder dessert

    Rising Star 2025: Danmarks Nye Kokketalenter

    Vi er stolte af igen i år at have sponsoreret Rising Star 2025, Sol over Gudhjems prestigefyldte konkurrence for unge kokke.

    I årets konkurrence dystede fire talentfulde kokke om vindertitlen og flotte præmier. Deltagerne skulle servere både en hovedret og en dessert, som blev bedømt ud fra smag, udseende, etikette med fokus på brug af gode råvarer. Ingredienserne til desserten, herunder vores rørsukker, blev afsløret på forhånd, så deltagerne havde mulighed for at øve sig.

    Årets deltagere kom fra nogle af Danmarks bedste restauranter: Cille Bunk Pedersen fra Bistro Boheme, Kristoffer Madsen fra Molskroen, Peter Gyldenkærne fra Svinkløv Badehotel og Andreas Kéke Thorvaldsen fra Fakkelgården.

    I et stærkt felt af talentfulde kokke vandt Kristoffer Madsen fra Molskroen konkurrencen med sine imponerende retter.

  • Sol over Gudhjems dessert-konkurrencen 2024

    Traditionen tro var Dansukker igen i år en del af Sol over Gudhjems dessertkonkurrence. I råvarekurven var vores danske flormelis.

    Vinderne af dessertkonkurrencen ved Sol over Gudhjem 2024 var Mike Adelsten fra Alchemist og Rebecca Siri Corbo fra Søllerød Kro.

    Pre dessert: En marengs lavet på aquafaba fra Kok & Kage, tang, figenolie med en granité lavet på hyldeblomstsaft fra Bornholms Mosteri og nitro-frosne hybenroseblade og kornblomster, drysset med friske hyldeblomster.

    Dessert af 3 komponenter: 
    Karamelliseret æble (lavet på sukkerlage af æblesaft, flormelis fra Dansukker og figenblade) på figenblade med is og kefirmousse (lavet på figen og kefirfløde 30% fra Arla Unika med vanilje fra Koppert Cress) samt syltede og friske grønne jordbær fra Bornholm.

    Is sandwich på koldpresset rapsolie lagt i lag med ‘Ghana’ mælkechokolade fra Cacao Barry, æggeblomme og citron mellem vafler på grillet tang.

    Honningsyp af bornholmsk honning med skovmærke og grillet tang mixet med grøn jordbærjuice.

  • Sol over Gudhjem – Rising Star

    For fjerde år i træk hylder kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem fire danske aspirerende kokke med talentkonkurrencen Rising Star. De fire deltagere, der skal dyste om titlen som årets Rising Star er fundet.

     

    Til januar løber talentkonkurrencen Rising Star 2024 af stablen i Melsted på Bornholm. Rising Star er Sol over Gudhjems prestigefyldte konkurrence, der hylder landets talentfulde kokke og deres kulinariske færdigheder. De fire konkurrenter er allerede i gang med at forberede sig til den spændende begivenhed.

     

    De fire deltagere til Rising Star 2024 er:

    • Stine Hartvig Pedersen – Svinkløv Badehotel, Svinkløv

    • Olivia Jensen – Støvlet Katrines Hus, Sorø

    • André Skjødt Andersen – Hotel Frederiksminde

    • Magnus Rosendahl – RK Bistro, Nørrebro

     

    Deltagerne skal servere en hovedret og dessert inden for en given tidsramme. Hver servering bedømmes ud fra kriterierne: smag, udseende og etikette. Deltagerne kan også opnå bonuspoint ved at inkorporere bornholmske elementer, teknikker eller historier.

     

    Til hovedretten udleveres en “Mystery Box” med råvarer til de fire deltagere på konkurrencedagen.

    Deltagerne kender allerede råvarerne til desserten, som blandt andet består af Dansukker sirup, chokolade og oste, samt spiritus fra den bornholmske virksomhed Wild Distillery.

     

    Sol Over Gudhjem Rising Star 2024 laves i samarbejde med TV2 Bornholm. Konkurrencen tv-transmitteres på TV2 Bornholm og øvrige TV2 kanaler i februar 2024.

  • Sol over Gudhjems dessertkonkurrencen 2023

    Sol over Gudhjems dessert-konkurrencen 2023

    Traditionen tro var Dansukker igen i år en del af Sol over Gudhjems dessertkonkurrence.
    I råvarekurven var vores danske produkter; Flormelis, Brun Farin og Sukker.

    Vinderne blev team 3 bestående af: Claus Henriksen, Køkkenchef og ejer Mota.
    Tor Stubbe – “Chokolademand”, nr. 5 til World Chocolate Master og tidl. El Celler Can Roca.

    Pre dessert: Østers/rabarbersorbet, krystalliseret chokolade infuseret med østersskaller og tang sammen med La Reserva de tierra fra Cuba.

    Dessert: Yoghurt parfait på Unika 14 med chokolade Whole chokoladegrene, dejlige skiveskårede marinerede bornholmske jordbær. Te infuseret på jordbær og urter med lun æggesnaps med Bornholmsk brændevin.

  • Dansukker & Sol over Gudhjem

    Sol over Gudhjem er Danmarks største kokkekonkurrence, som hvert år afholdes i Gudhjem på Bornholm. Der er stor Fokus på gode danske råvarer, derfor har det været naturligt for os at sponsorere dessertkonkurrencen de seneste 3 år.

    Vores sortiment af dansk økologisk roesukker, produceret på Lolland Falster, har de seneste år været at finde i råvarekurven.