Ca. 20stk.

ingredienser

Baba dej

  • 100 g sødmælk
  • 500 g hvedemel
  • 350 g æg
  • 20 g gær
  • 15 g salt
  • 20 g sukker
  • 300 g smør (blødt)

Sirup

  • 520 g vand
  • 230 g sukker
  • Skal af stk. 2 appelsiner
  • 1/2 stk. vaniljestang
  • 100 g rom

Abrikos/appelsin marmelade

  • 140 g appelsinsaft
  • Skal af 3 stk. appelsin
  • 55 g groft hakkede tørrede abrikoser
  • 35 g citronsaft
  • 170 g sukker
  • 4 g pektin
  • 1,5 bl. husblas

Hvid chokoladecreme med kardemomme

  • 500 g fløde
  • 250 g hvid chokolade
  • 3bl. husblas
  • 50 g kardemommekapsler
  • 5 g salt

Fremgangsmåde

Baba deg

Start med at lune mælken op.
Derefter køres alt sammen med en dejkrog, undtagen smørret.
Når dejen har samlet sig, tilsættes det bløde smør lidt efter lidt.
Dejen sprøjtes i silikoneforme med en sprøjtepose.
Formen er ikke så vigtig, man kan bruge den form man har lyst til, f.eks små muffinforme.
Formene fyldes halvt op, så der er plads til at dejen kan hæve.
Når dejen er nået kanten, bages den på180 grader i ca. 10 min.

Sirup

Alle ingredienser varmes op og reduceres til sirup.

Abrikos/appelsin marmelade

Saft, skal, abrikos og 1/2 sukker koges op. Pektin og den anden del af sukkeret blandes og piskes i. Til sidst tilsættes det udblødte husblas.

Hvid chokoladecreme med kardemomme

Fløden koges op sammen med kardemommen. Den udblødte husblas tilsættes og derefter hældes massen over chokoladen. Lad det køle i minimum 4 timer.
Cremen piskes inden brug.