Sol over Gudhjems dessert-konkurrencen 2024
Traditionen tro var Dansukker igen i år en del af Sol over Gudhjems dessertkonkurrence. I råvarekurven var vores danske flormelis.
Vinderne af dessertkonkurrencen ved Sol over Gudhjem 2024 var Mike Adelsten fra Alchemist og Rebecca Siri Corbo fra Søllerød Kro.
Pre dessert: En marengs lavet på aquafaba fra Kok & Kage, tang, figenolie med en granité lavet på hyldeblomstsaft fra Bornholms Mosteri og nitro-frosne hybenroseblade og kornblomster, drysset med friske hyldeblomster.
Dessert af 3 komponenter:
Karamelliseret æble (lavet på sukkerlage af æblesaft, flormelis fra Dansukker og figenblade) på figenblade med is og kefirmousse (lavet på figen og kefirfløde 30% fra Arla Unika med vanilje fra Koppert Cress) samt syltede og friske grønne jordbær fra Bornholm.
Is sandwich på koldpresset rapsolie lagt i lag med ‘Ghana’ mælkechokolade fra Cacao Barry, æggeblomme og citron mellem vafler på grillet tang.
Honningsyp af bornholmsk honning med skovmærke og grillet tang mixet med grøn jordbærjuice.