ingredienser

Et brød med en balanceret sødme af æble og Gul Bagerisirup. Anvend gerne efterårets æbler i egen kompot eller syltetøj med store æblestykker

  • 1000 g vand
  • 900 g kvalitetssigtemel
  • 900 g kvalitetshvedemel med højt proteinindhold
  • 300 g solsikkefrø
  • 300 g grov æblemarmelade
  • 280 g Gul Bagerisirup
  • 250 g surdej af rug
  • 100 g bagerigær
  • 80 g Pofiber
  • 60 g hørfrø
  • 40 g rapsolie
  • 40 g salt

Pynt

  • 100 g groft rugmel

Fremgangsmåde

Arbejdsbeskrivelse

Dejtemperatur 27 °C
Forarbejdning af dejen som ved hvede- og rugmelsbrød
Forhævning 20 min.
Hævning ca. 45 min.
Dampning 20 sek., herefter udluftning

Bagning

Indsætningstemperatur 230 °C
Bagetemperatur 190 °C

Bagetid

Brød ca. 30 min.

Opslåning

Vej stykker a 800 g op,
ælt dejen, og slå den op til brød.
Placeres i kurve, som er strøet med pynten.