Opskrifter til konditori • Brød
Æblebrød
ingredienser
Et brød med en balanceret sødme af æble og Gul Bagerisirup. Anvend gerne efterårets æbler i egen kompot eller syltetøj med store æblestykker
- 1000 g vand
- 900 g kvalitetssigtemel
- 900 g kvalitetshvedemel med højt proteinindhold
- 300 g solsikkefrø
- 300 g grov æblemarmelade
- 280 g Gul Bagerisirup
- 250 g surdej af rug
- 100 g bagerigær
- 80 g Pofiber
- 60 g hørfrø
- 40 g rapsolie
- 40 g salt
Pynt
- 100 g groft rugmel
Fremgangsmåde
Arbejdsbeskrivelse
Dejtemperatur 27 °C
Forarbejdning af dejen som ved hvede- og rugmelsbrød
Forhævning 20 min.
Hævning ca. 45 min.
Dampning 20 sek., herefter udluftning
Bagning
Indsætningstemperatur 230 °C
Bagetemperatur 190 °C
Bagetid
Brød ca. 30 min.
Opslåning
Vej stykker a 800 g op,
ælt dejen, og slå den op til brød.
Placeres i kurve, som er strøet med pynten.