ingredienser
Mandelkiks
- 150 g finthakkede mandler
- 150 g Blødt smør
- 150 g Brun Farin
- 150 g Glucose
- 60 g Hvedemel
Mascarponecreme
- 60 g Æggeblommer
- 75 g Sukker
- 150 g Pisket fløde
- 200 g Mascarpone
- 10 g Grand Marnier
- ½ Vaniljestang
- 30 gram Fint hakkede pistaciekerner
- Revet skal af 1 appelsin
- 2 bl. Gelatine
Marengskys
- 100 g Flormelis
- 50 g Æggehvider
Fremgangsmåde
Mandelkiks
Alle ingredienser blandes sammen. Hviler på køl i ca. 1 time. Dejen vejes af på 110 g. og rulles ud, på en silikonemåtte. De bages enkeltvis ved 160˚C i ca. 8 min og skæres ud i målene 6,5x13 cm, med det samme de kommer ud af ovnen. Mens den stadig er varm, udstikkes der med runde udstikkere i varierende størrelse. Kiksen lægges over et rør 2 cm Ø, så den former sig herom og køler helt af.
Mascarponecreme
volumen. Pisk mascarponen sammen med pistacie og appelsinskal. Gelatinen smeltes i Grand Marnieren ved let opvarmning. Vendes i æggemassen. Vend mascarponemassen sammen med æggemassen og til sidst den piskede fløde. Sprøjtes i forede rør med målene Ø2x13 cm og fryses i 2 timer.
Marengskys
Æggehvider og flormelis piskes til højeste volumen. Sprøjtes til små kys og dehydreres/bages ved 65˚C natten over.
Samling af desserten
Rørene med mascarponecreme skæres til. Placér mandelkiksen omkring cremen. Pyntes med marengskys, appelsinfilet og spanskkørvel.