Cannoli
6 personer

ingredienser

Mandelkiks

  • 150 g finthakkede mandler
  • 150 g Blødt smør
  • 150 g Brun Farin
  • 150 g Glucose
  • 60 g Hvedemel

Mascarponecreme

  • 60 g Æggeblommer
  • 75 g Sukker
  • 150 g Pisket fløde
  • 200 g Mascarpone
  • 10 g Grand Marnier
  • ½ Vaniljestang
  • 30 gram Fint hakkede pistaciekerner
  • Revet skal af 1 appelsin
  • 2 bl. Gelatine

Marengskys

  • 100 g Flormelis
  • 50 g Æggehvider

Fremgangsmåde

Mandelkiks

Alle ingredienser blandes sammen. Hviler på køl i ca. 1 time. Dejen vejes af på 110 g. og rulles ud, på en silikonemåtte. De bages enkeltvis ved 160˚C i ca. 8 min og skæres ud i målene 6,5x13 cm, med det samme de kommer ud af ovnen. Mens den stadig er varm, udstikkes der med runde udstikkere i varierende størrelse. Kiksen lægges over et rør 2 cm Ø, så den former sig herom og køler helt af.

Mascarponecreme

volumen. Pisk mascarponen sammen med pistacie og appelsinskal. Gelatinen smeltes i Grand Marnieren ved let opvarmning. Vendes i æggemassen. Vend mascarponemassen sammen med æggemassen og til sidst den piskede fløde. Sprøjtes i forede rør med målene Ø2x13 cm og fryses i 2 timer.

Marengskys

Æggehvider og flormelis piskes til højeste volumen. Sprøjtes til små kys og dehydreres/bages ved 65˚C natten over.

Samling af desserten

Rørene med mascarponecreme skæres til. Placér mandelkiksen omkring cremen. Pyntes med marengskys, appelsinfilet og spanskkørvel.