Opskrifter til konditori • Tærter og lagkager
Cheesecake med blåbærgelé og ingefærkiks
ingredienser
Ingefærkiks
- 125 g smør
- 1/2 æg
- 75 g Brun Farin
- 75 g Mørkebrun sirup
- 1 g salt
- 3 g stødt kanel
- 5 g stødt ingefær
- 2 g bagepulver
- 180 g mel
Blåbærgelé
- 250 g blåbærpuré
- 100 g sukker
- 45 g Glukosesirup
- 5 g pektin
- 30 g citronsaft
Flødeostemousse med lime
- 200 g kærnemælk
- 100 g limesaft
- skal af 4 limefrugter
- 80 g sukker
- 16 g gelatine (iblødsat i koldt vand)
- 200 g flødeost neutral
- 300 g piskefløde
Fremgangsmåde
Ingefærkiks
Smør, brun farin og sirup lunes sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen hvile på køl natten over. Rulles tyndt ud og stikkes ud i størrelse, der passer til kageformens bund. Bages ved 160C° i ca 5-7 min.
Blåbærgelé
Blåbær, 80 g sukker, glukosesirup og citronsaft koges op. Resten af sukkeret blandes med pektinen og tilføjes under piskning. Koges godt igennem.
Støb geléen i små halvkugler, imens den stadig er varm. Fryses.
Flødeostemousse med lime
Pisk fløden til creme fraiche-konsistens. Kog limesaft, skal og sukker op. Tilsæt gelatinen. Rør kærnemælken i ad to omgange. Massen blendes sammen med flødeosten og vendes til sidst sammen med flødeskummet.
Hældes i forme, men ikke helt op, da der skal være plads til geléindlægget. Når moussen har sat sig lidt og kan bære indlægget, lægges det ned i. Fryses.
Når kagen er frosset helt, vendes den ud af formen og sprayes evt med hvidt kakaosmør. Placeres ovenpå kiksen.