Opskrifter til konditori • Småkager
Chokladkiks med brunet smør og kardemomme
ingredienser
Chokladekiks
- 1,6 g Maldon salt
- 83 g smør
- 66 g sukker
- 27 g Brun Farin
- 45 g hakket maelkechokolade
- 2,6 g natron
- 95 g hvedemel
- 16 g kakao
Karamell
- 100 g Brun Farin
- 75 g Mørkebrun sirup
- 100 g fløde 1
- 15 g fløde 2
- 25 g brunet smør
- 2 g salt
- 2 g kardemomme
Karameliserede mandler
- 50 g groft hakkede mandler
- 30 g sukker
- 20 g vand
- 0,5 g maldonsalt
Fremgangsmåde
Chokladkiks
Smør og sukker røres sammen. Resterende røres i og rulles ud til ønskede tykkelse mellem to bagepapir, kommer i køleskabet. Når koldt, skær til ønskede størrelse. Bage ved 160 ºC i ca 5-8min.
Lad køle af.
Karamell
Alle ingredienser, uden fløde 2, kommes i gryden og koges til 115ºC, gryden fjernes fra varmen. Fløde 2 røres i og karamellen kommer på køl.
Karameliserede mandler
Smelt sukker, vand og salt i gryde til sirupskonsistens. Kom mandler i og rør til de at det krystaliserer. Skrue ned til lav varme og varm lidt ad gangen til ønsked farve.
Samling af kagen
Placere lidt karamel på kikset. Vend lidt af karamellen i ristede mandler og placere oven på. Sæt på køl og lad stivne lidt, hvis det er brug før det. Dyppe i temperered chokolade og pynte med guld.