Opskrifter til konditori Brød

Dansk rugbrød

ingredienser

Blandes dag 1

  • 1000 g vand
  • 600 g skårne rugkerner
  • 400 g solsikkefrø
  • 100 g hørfrø
  • 80 g rugsurdejspulver
  • 60 g salt

Til dejen dag 2

  • 1300 g groft rugmel
  • 600 g kvalitetshvedemel
  • 1000 g vand
  • 750 g mørk sirup
  • 125 g gær

Fremgangsmåde

Arbejdsbeskrivelse

Dejtemperatur 27 °C

Forarbejdning af dejen ca. 30 min. langsomt

Forhævning 45 min

Hævning ca. 50 min

Bagning

Indsætningstemperatur 180° C

Bagetemperatur 180° C

Bagetid forme ca. 60 min

Opslåning

Dejen blandes godt i ca. 30 min. ved lav hastighed. Lad dejen hvile i skålen i ca. 45 min. Fordel dejen i smurte forme ved hjælp af en dejskraber. Fyld formene to tredjedele op, og glat overfladen med en fugtig dejskraber. Lad brødene hæve, til formene er fyldt op.