Opskrifter til konditori Brød

Kavringsbrød

ingredienser

Skoldning

  • 1000 g vand
  • 500 g fint rugmel

Hurtigdej 60 min

  • Ovenstående skoldning
  • 1000 g fint rugmel
  • 750 g vand
  • 40 g gær
  • 40 g Salt
  • 20 g stødt kommen

Til dejen

  • 1700 g kvalitetshvedemel
  • 1600 g mørk sirup
  • 800 g fint rugmel
  • 60 g rapsolie

Fremgangsmåde

Arbejdsbeskrivelse

Dejtemperatur 27 °C

Forarbejdning af dejen ca. 15 min. langsomt

Forhævning 30 min

Hævning ca. 45 min

Bagning

Indsætningstemperatur 210 °C

Bagetemperatur 200 °C

Bagetid

6 x 2 i ramme ca 60 min

Opslåning

Vej stykker a 640 g af, ælt dem, og læg dem i en ramme i et 6 x 2 mønster, pensl med fedtstof imellem stykkerne. Alternativt kan brødene bages i smurte kavringforme med låg.