Opskrifter til konditori • Brød
Kavringsbrød
ingredienser
Skoldning
- 1000 g vand
- 500 g fint rugmel
Hurtigdej 60 min
- Ovenstående skoldning
- 1000 g fint rugmel
- 750 g vand
- 40 g gær
- 40 g Salt
- 20 g stødt kommen
Til dejen
- 1700 g kvalitetshvedemel
- 1600 g mørk sirup
- 800 g fint rugmel
- 60 g rapsolie
Fremgangsmåde
Arbejdsbeskrivelse
Dejtemperatur 27 °C
Forarbejdning af dejen ca. 15 min. langsomt
Forhævning 30 min
Hævning ca. 45 min
Bagning
Indsætningstemperatur 210 °C
Bagetemperatur 200 °C
Bagetid
6 x 2 i ramme ca 60 min
Opslåning
Vej stykker a 640 g af, ælt dem, og læg dem i en ramme i et 6 x 2 mønster, pensl med fedtstof imellem stykkerne. Alternativt kan brødene bages i smurte kavringforme med låg.