Opskrifter til konditori • Småkager
Madeleines med lime, hyldeblomst og rom
Der bliver til omtrent 20 stk. alt efter formens størrelse.
ingredienser
Madeleines
- 120 g sukker
- 100 g marcipan
- 90 g æggehvide
- 120 g blødt smør
- 90 g hvedemel
- 2 spsk Lys Sirup
- Knsp salt
- Revet skal fra 2 limefrugter
Hyldeblomstsirup
- 15 g mørk rom
- 2 tsk Lys Sirup
- 3 spsk hyldeblomstsaft
- 1 tsk limesaft
Fremgangsmåde
Madeleines
Kør sukker, sirup og marcipan klumpfrit med en spade. Kom æggehvide i lidt af gangen. Kom mel, salt og limeskal i. Kom til sidst smørret i lidt af gangen uden at det kører for længe.
Fedt formene og fyld dem ¾ op. Bages på omkring 180ºC til de er let gyldne. Vend dem ud af de varme forme ned på et stykke bagepapir og bag videre til de får en fin gylden farve på overfladen. Bages i mellem 8-14 min alt efter formens størrelse.
Når kagerne kommer varme ud af ovnen skal de pensles med hyldeblomstsiruppen.
Hyldeblomstsirup
Alle tingene blandes sammen og smages til med limesaften. Pensles på de varme Madeleines.