Opskrifter til konditori Kager

Nøddekage med hindbær ganache

ingredienser

Nøddebund

  • 40 g hasselnødder
  • 40 g valnødder
  • 75 g mælkechokolade
  • 50 g mel
  • 1½ æg
  • ½ tsk salt
  • 20 g brown sirup
  • 75 g smør
  • 75 g brun farin

Hindbær ganache

  • 275 g hvid chokolade
  • 250 g rosne hindbær
  • 75 g fløde
  • 20 g citronsaft

Servering

  • Friske hindbær
  • Spiseligblomster evt. rødskovsyreblomster

Fremgangsmåde

Nötbotten

Start med at tænde ovnen på 170 grader. Blænd valnødder og hasselnødder til fint nøddemel. Derefter piskes æg og brun farin sammen. Smelt smørret i mikrobølgeovnen, og pisk det i æggemassen. Pisk siruppen i og derefter mel, salt og nøddemel. Hak chokoladen fint og vend i dejen. Fedt en rugbrødsform med smør eller sprayfedt. Læg bagepapir i formen, så det kommer op helt af alle siderne. Hæld dejen i formen og bag den i 18-20 min. Når bunden er færdigbagt lad den blive i formen imens den helt køler af.

Hallon-ganache

Hak den hvide chokolade fint og hæld den i en skål. Hindbærrene koges op, og pressen igennem en sigtes. Hindbærsaften, citronsaften og fløden koges op. Hæld den varme hindbærsaft over chokoladen og rør forsigtigt indtil massen samler sig og bliver ensartet. Hæld 80g af ganachen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet. Resten af ganache hældes over nøddebunden, som stadig er i rugbrødformen. Sæt kagen på køl natten over.

Servering

Tag kagen ud fra køl og tag den ud af formen.
Skær siderne af kagen fra og skær stykker af 2,5cm tykkelse.
Sprøjt 5 små dutter af ganachen fra sprøjteposen på hvert stykke og sæt et halvt hindbær på hver dut.
Pyntes af med spiselige blomster inden servering.