ingredienser

Panna cotta

  • 250 g piskefløde
  • 400 g frosne solbær
  • 60 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • 20 g citronsaft
  • 1 bl. husblas

Marengs toppe

  • 30 g æggehvide
  • 50 g sukker
  • 1 tsk frysetørret solbærpulver

Crumble

  • 50 g koldt smør
  • 25 g sukker
  • 100 g mel
  • 25 g brown sirup
  • 1 lille nip fint salt
  • 3 g bagepulver

Solbærgele til toppen

  • 80 g solbærsaft
  • 50 g vand
  • 2 bl. husblas

Pynt

  • Marengs
  • Crumble
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde

Pannacotta

Start med at lægge husblassen i koldt vand. Kog solbærrene op i en gryde. Blend bærrene og pres dem igennem en sigte, så saften løber fra. Hæld 50g af solbærsaften i en gryde og stil resten til side til geleen. Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukkeret, med en kniv. Hæld vaniljesukkeret i gryden med solbærsaft, tilsæt fløde og citronsaft.
Varm det hele op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme solbærfløde.
Fordel den varme solbærfløde i 3 glas og sæt på køl i 2 timers tid, til den har sat sig.

Maränger

Sæt ovnen på 80grader med varmluft. Pisk æggehvider sammen med sukker til en sej og luftig masse. Sprøjt små toppe med en sprøjtepose og drys med frysetørret solbærpulver. Bages i ovnen i 2 timer og 30 min. De skal være helt tørre.

Crumble

Sæt ovnen på 170 grader. Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend det til at det begynder at samle sig let. Hæld crumblen ud på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen i ovnen 10-12 minutter til den er let gyldent. Rør let i crumblen undervejs. Lad crumblen køle af.

Solbærgele til toppen

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm solbærsaften med vandet i en mikrobølgeovn. Smelt husblassen i den varme saft og fordel gelen på toppen af de kolde panna cottaer. Sæt glassene på køl igen, til geleen har sat sig.

Pynt

Pynt panna cottaerne, lige inde servering, med en skefuld crumble, et par marengs og friske røde skovsyre.