Opskrifter til storkøkken Kager

Appelsinkager med karamel

Ca. 25-30 stk.

ingredienser

Kage

  • 220 g hvedemel
  • 50 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 g brunkagekrydderi

Fyld

  • 300 ml piskefløde
  • 175 g smør
  • 180 g Dansukker Rørsukker
  • 70 g Dansukker Lys Sirup
  • revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
  • 15 ml frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede

Pynt

  • 200 g Marabou Appelsinkrokant

Fremgangsmåde

  1. Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

  2. Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
    Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.

  3. Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.