Opskrifter til storkøkken • Kager
Appelsinkager med karamel
Ca. 25-30 stk.
ingredienser
Kage
- 220 g hvedemel
- 50 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
- 5 g vaniljesukker
- 150 g blødt smør
- 3 g brunkagekrydderi
Fyld
- 300 ml piskefløde
- 175 g smør
- 180 g Dansukker Rørsukker
- 70 g Dansukker Lys Sirup
- revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
- 15 ml frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede
Pynt
- 200 g Marabou Appelsinkrokant
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.
Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.