Opskrifter til storkøkken • Tærter og lagkager
Budapestrulle med hindbærsyltetøj og fersken
ingredienser
Hindbærsyltetøj
- 200 g hindbær
- 100 g Dansukker Syltesukker
Budapestrulle
- 5 æggehvider
- 270 g Dansukker Sukker
- 150 g hasselnødder
- 60 g hvedemel
- 10 g kakao
Pynt
- 300 ml piskefløde
- 2 ferskner
- 50 g mørk chokolade
- Friske hindbær
Fremgangsmåde
Lav hindbærsyltetøjet, helst dagen før. Skyl hindbærrene, og kog dem i en gryde sammen med syltesukker i 3-4 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.
Forvarm ovnen til 175°C.
Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter sukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.
Blend hasselnødderne, og bland dem i en skål sammen med hvedemel og kakao. Vend forsigtigt blandingen i de stiftpiskede æggehvider.
Sprøjt strenge ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel hindbærsyltetøjet jævnt ud på bunden.
Pisk piskefløden til skum, og fordel den på syltetøjet. Skyl og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker. Fordel ferskenstykkerne på flødeskummet. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret.
Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med friske hindbær.