Opskrifter til storkøkken Kager

En blåbærdrøm

Cirka 20-30 stykker

ingredienser

Bund

  • 220 g smør
  • 85 g Dansukker Sukker
  • 210 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • Revet skal af 1/2 usprøjtet citron

Fyld

  • 150 g blåbærsaft (300 g frosne blåbær)
  • 220 g Dansukker Sukker
  • 30 g hvedemel
  • 4 æg
  • saften af 1/2 citron

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 180 °C.
    Skyl citronen, og riv skallen. Bland alle ingredienserne til bunden, og ælt til en dej.
    Smør en rektangulær form (ca. 24 x 30 cm), og beklæd den med bagepapir. Tryk dejen ud i formen. Bages nederst i ovnen i 10-13 minutter. Lad den køle lidt af.

  2. Pres imens saften ud af de optøede blåbær gennem en si, således at kun blåbærsaften er tilbage. Bland citronsaften i.

  3. Bland sukker og hvedemel i en skål. Pisk æggene i, og hæld til sidst blåbærsaften i, og pisk det til en jævn blanding. Hæld fyldet oven på bunden, og bag i den nederste del af ovnen i yderligere 15 minutter. Lad kagen køle af, og skær den derefter i mindre stykker. Strø evt. lidt flormelis over.