Opskrifter til storkøkken • Kager
En blåbærdrøm
Cirka 20-30 stykker
ingredienser
Bund
- 220 g smør
- 85 g Dansukker Sukker
- 210 g hvedemel
- 1 æggeblomme
- Revet skal af 1/2 usprøjtet citron
Fyld
- 150 g blåbærsaft (300 g frosne blåbær)
- 220 g Dansukker Sukker
- 30 g hvedemel
- 4 æg
- saften af 1/2 citron
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 180 °C.
Skyl citronen, og riv skallen. Bland alle ingredienserne til bunden, og ælt til en dej.
Smør en rektangulær form (ca. 24 x 30 cm), og beklæd den med bagepapir. Tryk dejen ud i formen. Bages nederst i ovnen i 10-13 minutter. Lad den køle lidt af.Pres imens saften ud af de optøede blåbær gennem en si, således at kun blåbærsaften er tilbage. Bland citronsaften i.
Bland sukker og hvedemel i en skål. Pisk æggene i, og hæld til sidst blåbærsaften i, og pisk det til en jævn blanding. Hæld fyldet oven på bunden, og bag i den nederste del af ovnen i yderligere 15 minutter. Lad kagen køle af, og skær den derefter i mindre stykker. Strø evt. lidt flormelis over.