Opskrifter til storkøkken Tærter og lagkager

Tærte med pærer og brombær

Tærte med pærer og brombær
Ca. 10 portioner

ingredienser

Havrebund

  • 175 g smør
  • 180 g hvedemel
  • 90 g Dansukker Rørsukker
  • 50 g havregryn

Fyld

  • 3 æg
  • 300 g cremefraiche
  • 100 g marcipan
  • 90 g Dansukker Rørsukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 2 pærer
  • 100 g brombær

Pynt

  • 50 g mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 175 °C.

  2. Smelt smørret, og tilsæt hvedemel, rørsukker og havregryn. Lad dem køle lidt af.

  3. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i 10 minutter.

  4. Forbered fyldet. Rør æg og cremefraiche sammen i en skål. Riv marcipan, og hæld den i blandingen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker. Pisk blandingen sammen.

  5. Skræl pærerne, skær kernehusene ud, og skær pærerne i skiver. Læg pæreskiverne over tærtebunden, fordel fyldet over, og strø brombærrene over. Pynt med mandelspåner.

  6. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Fyldet skal være fast, når du tager tærten ud af ovnen.

  7. Server med vaniljesauce.