Opskrifter til storkøkken • Tærter og lagkager
Tærte med pærer og brombær
Ca. 10 portioner
ingredienser
Havrebund
- 175 g smør
- 180 g hvedemel
- 90 g Dansukker Rørsukker
- 50 g havregryn
Fyld
- 3 æg
- 300 g cremefraiche
- 100 g marcipan
- 90 g Dansukker Rørsukker
- 5 g vaniljesukker
- 2 pærer
- 100 g brombær
Pynt
- 50 g mandelflager
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 175 °C.
Smelt smørret, og tilsæt hvedemel, rørsukker og havregryn. Lad dem køle lidt af.
Tryk dejen ud i en smurt tærteform, 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i 10 minutter.
Forbered fyldet. Rør æg og cremefraiche sammen i en skål. Riv marcipan, og hæld den i blandingen. Tilsæt rørsukker og vaniljesukker. Pisk blandingen sammen.
Skræl pærerne, skær kernehusene ud, og skær pærerne i skiver. Læg pæreskiverne over tærtebunden, fordel fyldet over, og strø brombærrene over. Pynt med mandelspåner.
Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Fyldet skal være fast, når du tager tærten ud af ovnen.
Server med vaniljesauce.