Opskrifter til storkøkken • Desserter & konfektyre
Tærteskaller med rosmarinkaramel og chokolade-panna cotta
ingredienser
Chokolade-panna cotta
- 1 blad husblas
- 40 g mørk chokolade
- 40 g lys chokolade
- 300 ml piskefløde
- 30 g Dansukker Økologisk Brun Farin
Tærteskaller
- 60 g smør
- 30 g Dansukker Økologisk Flormelis
- 90 g hvedemel
- 9 g kakaopulver
- 1 æggeblomme
Rosmarinkaramel
- 2-3 g (ca. 8 kviste) rosmarin
- 100 ml piskefløde
- 140 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
- 95 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
- En smule salt
Fremgangsmåde
Forbered chokolade-panna cottaen dagen før. Læg husblassen i kold vand i 5 minutter, og hak den mørke og den lyse chokolade fint. Kog fløden op med brun farin i en gryde og stil til siden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Tilsæt straks chokoladen, og rør, til den er helt smeltet og opløst. Hæld panna cottaen over i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og stil den på køl natten over.
Gør tærteskallerne klar. Bland hurtigt alle ingredienserne sammen til en dej. Rul dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Rul dejen ud i ca. 2 mm tykkelse. Udstik 8 cirkler, 7 cm i diameter, og skær strimler til siderne. Læg bundene på en plade med bagepapir. Smør små tærteringe og beklæd dem med strimlerne, og sæt cirklerne på bundene. Sæt tærteskallerne i fryseren i ca. 20 minutter. Forvarm ovnen til 180°C.
Bag tærteskallerne nederst i ovnen i ca. 7-8 minutter. Lad dem køle af.
Tilbered rosmarinkaramellen. Klip rosmarinkvistene af, og læg dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog karamellen op ved middelhøj varme til 117°C. Hæld den over i en skål, der er nem at hælde fra, og lad den køle lidt af.
Fordel karamellen i tærteskallerne, og lad den stivne. Tilbered panna cottaen imens.
Pisk den kolde chokolade-panna cotta op, og fyld den i en sprøjtepose med tylle efter eget valg. Sprøjt små toppe af panna cottaen over rosmarinkaramellen, og drys med kakao.