Opskrifter til storkøkken • Søde brød
Kringle med marcipan og stikkelsbær
ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 200 g blødt smør
- 300 g hvedemel
- 40 g Dansukker Sukker
- 2 æg
Fyld
- 150 g marcipan
- 75 g Dansukker Brun Farin
- 100 g blødt smør
- 200 g stikkelsbær
Pynt
- Æg
- Mandelflager
- Dansukker Perlesukker
Fremgangsmåde
Smuldr gæren, og del smørret i mindre stykker. Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Kør maskinen, til dejen er jævn, og lad dejen hvile i 15 minutter.
Tilbered fyldet. Riv marcipanen, og pisk det sammen med brun farin og smør i en skål, til massen er jævn.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel, ca. 20x35 cm.
Fordel fyldet i midten af rektanglet, og kom stikkelsbær på. Buk kanterne over fyldet, og læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve i ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C.
Pensl stængerne med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over. Bag stængerne i midten af oven i ca. 20 minutter. Lad kringlerne køle af på en rist, og skær dem derefter i mindre stykker.