Opskrifter til storkøkken Søde brød

Kringle med marcipan og stikkelsbær

Kringle med marcipan og stikkelsbær
25-30 stykker

ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 200 g blødt smør
  • 300 g hvedemel
  • 40 g Dansukker Sukker
  • 2 æg

Fyld

  • 150 g marcipan
  • 75 g Dansukker Brun Farin
  • 100 g blødt smør
  • 200 g stikkelsbær

Pynt

  • Æg
  • Mandelflager
  • Dansukker Perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren, og del smørret i mindre stykker. Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Kør maskinen, til dejen er jævn, og lad dejen hvile i 15 minutter.

  2. Tilbered fyldet. Riv marcipanen, og pisk det sammen med brun farin og smør i en skål, til massen er jævn.

  3. Ælt dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel, ca. 20x35 cm.

  4. Fordel fyldet i midten af rektanglet, og kom stikkelsbær på. Buk kanterne over fyldet, og læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve i ca. 40 minutter.

  5. Forvarm ovnen til 200°C.

  6. Pensl stængerne med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over. Bag stængerne i midten af oven i ca. 20 minutter. Lad kringlerne køle af på en rist, og skær dem derefter i mindre stykker.