4 pers.

ingredienser

Marengs

  • 200 g æggehvide
  • 5 g salt
  • 240 g sukker
  • 240 g flormelis

Jordbær pure

  • 200 g jordbær
  • 10 g citronsaft
  • 100 g sukker

Jordbærfromage på sifon

  • 150 g jordbærsaft
  • 100 g smør
  • 20 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g fløde

Citron-is

  • 165 g fløde
  • 10 g trimoline
  • 20 g glukose
  • 75 g sukker
  • 130 g vand
  • 5 g citronskal
  • 80 g citronsaft

Syltede jordbær

  • 500 g friske jordbær
  • ½ stang god vanilje
  • 1 dl Grand Marnier

Fremgangsmåde

Marengs

Æggehvider piskes let op med 20g af den støtte melis og salt, på mellemhastighed. Når hviderne begynder og blive hvide tilsættes det resterende støtte melis og flormelis lidt efter lidt.
Det hele piskes nu til maks. volumen. Marengsen sprøjtes rundt om en halvkugle silikoneform med en diameter på 4cm, med en glat tyl med 5mm Ø. De bages i ovnen på 80˚C i 90 min. til de er tørre.

Jordbær pure

Det hele kommes i en gryde, og koges til jordbærrene er møre. Det blendes og passeres. Den færdige jordbær pure kommes på sutteflaske og stille på køl.

Jordbærfromage på sifon

Jordbærsaft og smør koges op. Sukker blandes med æg. Den varme jordbærsaft hældes over æggene, mens der piskes. Massen legeres nu til 82˚C.
Lad den køle af til 40˚C og tilsæt så fløde.
Hæld den på en sifonflaske og tilsæt en gaspatron. Sifonflasken lægges på køl, og bruges når den er kold.

Citron-is

Fløde, trimoline, glukose, sukker og vand varmes til 50˚ og skallen til sættes. Massen stilles på køl til næste dag, hvor skallen sigtes fra, og citronsaften tilsættes. Is cremen køres på ismaskine.

Syltede jordbær

Bærrene skære i passende stykker, og vendes med vanilje og gran manier, det skal trække i minimum 1½ time.

Opbygning af desserten

Jordbærsifonen fyldes i 2 marengs halvkugler, som sættes sammen. Der sprøjtes en klat jordbærpure på midten af en tallerken, hvorefter det bankes med bagsiden af en ske, så det danner et mønster på tallerknen. Marengs kuglen placeres i midten af tallerknen, med de syltede jordbær rundt om, og isen i den ene side. Der pyntes med bronzefennikel