Opskrifter til konditori Kager

Appelsin krydderkage

ingredienser

Appelsincreme

  • 150 g sødmælk
  • 15 g sukker
  • 30 g pasteuriserede æggeblomme
  • 10 g Maizena
  • 1,5bl husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 55 g appelsinsaft
  • Skal fra en appelsin (ca. 4g)
  • 250 g fløde

Krydderbunde

  • 190 g brun farin
  • 70 g marcipan
  • 190 g smør (tempereret)
  • 165 g æg. (tempereret)
  • 45 g hvedemel
  • 110 g mandelmel (ristet)
  • 1,5 g salt
  • 4 g stødt kanel
  • 4 g vaniljesukker
  • 100-150 g appelsinsaft

Karamelliserede mandler

  • 40 g mandler
  • 40 g sukker
  • 10 g vand
  • 1 g salt

Fremgangsmåde

Appelsincreme

Gelatine udblødes.
Hvid chokolade smeltes.
Æggeblomme, sukker og maizena blandes i en skål.
Sødmælk koges op og piskes ned i æggeblanding. Massen hældes tilbage i gryden ved svag varme. Rør konstant. Når cremen er glat og tyk, tages den af varmen. Husblas smeltes ned i den varme creme. Cremen emulgeres med den smeltede chokolade.
Cremen sættes på køl til den har sat sig.
Når cremen har sat sig, røres saft og skal i.
Fløde piskes og vendes sammen med cremen. Hvis cremen er for lind, kan den godt piskes let op.

Krydderbunde

Brun farin og marcipan køres til det er klumpfrit.
Smør tilsættes lidt efter lidt.
Æg tilsættes lidt ad gangen.
Hvedemel, salt, kanel, vaniljesukker og mandelmel røres i.
Massen smøres ud på bradeplade (38x40) bunden skal være tynd.
Bages ved 170 grader varmluft, 8-10 min.
Når bunden er bagt, pensles den let med appelsinsaft og sættes på frost.

Samling af kagen

Den frosne bund deles i tre lige store stykker.
Den penslede side vendes op ad.
På det ene stykke smøres der 180g. creme.
Den lægges en bund oven på.
Igen smøres der 180g. creme oven på.
Slut af med bund (Siden med saft skal vende ind mod cremen).
Kagen fryses.
Når kagen er frossen skæres den i klodser af 3 x 8cm.
Anrettes med lagene lodret på tallerkenen med dutter af creme ved siden af. serveres med karamelliserede mandler.

Karamelliserade mandler

Alt karamelliseres på en pande.
Hældes på bagepapir når karamellen er godt gylden.
Hakkes og pyntes på kage og tallerken.