Opskrifter til konditori • Kager
Brownie med blodappelsin-karamel

ingredienser
Brownie
- 450 g brun farin
- 350 g sukker
- 100 g muscovadosukker
- 10 æg
- 625 g chokolade 64%
- 625 g smør
- 300 g mel
- 12 g salt
- 40 g bagepulver
- 250 g valnødder
- 200 g chokolade 35%
Blodappelsin karamel
- 300 g honning
- 180 g blodappelsinsaft
- 5 g blodappelsinskal
- 4 g citronskal
- 1 vaniljestænger
Gruppe 2
- 100 g smør
- 105 g fløde
- 19 g trimoline
- 50 g blodappelsinsaft
- 3 g salt
Gruppe 3
- 375 g amedei 32%
- 5 g grand marnier
- 30 g smør
Fremgangsmåde
Brownie
Æg, brun farin, sukker, muscovado, salt piskes luftig på maskine. Smøret smeltes og tilsættes den mørke chokolade, røres blank.
Chokolademassen tilsættes i æggemassen. Mel og bagepulver blandes og tilsættes i massen. Ristede valnødder, mælkechokolade blendes groft og tilsættes massen.
Massen fordeles i en kantbakke/gastrobakke. Bages på 160° i 35 minutter stilles på køl og skæres ud dagen efter. (Det er her vigtigt at den trækker en dagstid da en så bliver blød og svampet).
Blodappelsin karamel
Honning, blodappelsinsaft+skal, citronskal, vanilje reduceres til 375 g.
Tilsæt sæt 2 og reducer i 8 minutter på medium varme.
Smelt mælkechokolade og tilsæt væske over 4 gange.
Tilsæt til sidst smør og grand marnier ved 35 grader og blendt.
Sætter sig på køl til dagen efter.
Anretning
Browineen skæres i retdangulære stykker og anrettes med karamellen i små sprøjtes på i små dutter. Pyntes evt med chokolade snirkler.