Opskrifter til konditori Kager

Brownie med blodappelsin-karamel

Brownie med blodappelsin-karamel

ingredienser

Brownie

  • 450 g brun farin
  • 350 g sukker
  • 100 g muscovadosukker
  • 10 æg
  • 625 g chokolade 64%
  • 625 g smør
  • 300 g mel
  • 12 g salt
  • 40 g bagepulver
  • 250 g valnødder
  • 200 g chokolade 35%

Blodappelsin karamel

  • 300 g honning
  • 180 g blodappelsinsaft
  • 5 g blodappelsinskal
  • 4 g citronskal
  • 1 vaniljestænger

Gruppe 2

  • 100 g smør
  • 105 g fløde
  • 19 g trimoline
  • 50 g blodappelsinsaft
  • 3 g salt

Gruppe 3

  • 375 g amedei 32%
  • 5 g grand marnier
  • 30 g smør

Fremgangsmåde

Brownie

Æg, brun farin, sukker, muscovado, salt piskes luftig på maskine. Smøret smeltes og tilsættes den mørke chokolade, røres blank.

Chokolademassen tilsættes i æggemassen. Mel og bagepulver blandes og tilsættes i massen. Ristede valnødder, mælkechokolade blendes groft og tilsættes massen.

Massen fordeles i en kantbakke/gastrobakke. Bages på 160° i 35 minutter stilles på køl og skæres ud dagen efter. (Det er her vigtigt at den trækker en dagstid da en så bliver blød og svampet).

Blodappelsin karamel

Honning, blodappelsinsaft+skal, citronskal, vanilje reduceres til 375 g.
Tilsæt sæt 2 og reducer i 8 minutter på medium varme.
Smelt mælkechokolade og tilsæt væske over 4 gange.
Tilsæt til sidst smør og grand marnier ved 35 grader og blendt.
Sætter sig på køl til dagen efter.

Anretning

Browineen skæres i retdangulære stykker og anrettes med karamellen i små sprøjtes på i små dutter. Pyntes evt med chokolade snirkler.