Opskrifter til konditori • Tærter og lagkager
Irish-coffee islagkage

ingredienser
Chokoladebund med kaffe
- 250 gram melis
- 2 stk. æg
- 225 gram hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 1 stang vanilje
- 120 gram mørk chokolade
- 200 gram mælk
- 2 spsk. nescafe
- 150 gram smeltet smør
Mocca iscreme
- 250 gram fløde
- 250 gram sødmælk
- 20 gram glukose
- 50 gram brun farin
- 1 st. vanilje
- 4 tsk. nescafe
- 55 gram brun farin
- 5 gram tørmælk
- 100 gram past. æggeblommer
- 50 gram hel kaffe bønner
Whisky parfait
- 150 gram past. æggeblommer
- 165 gram rørsukker
- 1 vaniljestang
- 100 gram mørk chokolade
- 4 bl. gelatine
- 750 gram flødeskum
- 65 gram whisky (smages til)
Ev. pynt
- Små franske makroner med mocca og trukket karamel
Chokolade spray
- 75 gram Dulcey chokolade
- 25 gram kakaosmør
Fremgangsmåde
Chokoladebund med kaffe
Melis, korn fra vaniljen og æg piskes luftige. Mel og bagepulver og sigtes i æggemassen, imens det vendes sammen. Mælk og smør varmes, chokolade og nescafe tilsættes og vendes til sidst ned i æggemassen. En stor bund svarende til et stykke bagepapir smøres ud på ca. 1 cm høj. Resten af massen bages af til pynt (små brud). Bundene bages af på 180 C i ca. 10 min. Kagen bages ved 180 C i ca. 15 min.
Mocca iscreme
Fløde, mælk, glukose,farin, nescafe og vanilje koges op.
Brun farin og tørmælk røres sammen, og blandes med past. æggeblommer.
Den kogende masse tilsættes lidt af gangen æggemassen under omrøring.
Massen hældes tilbage i gryden og isen legeres til 82 grader.
Kaffebønnerne tilsættes iscremen, og den trækker til dagen efter.
Iscremen sigtes og drejes på is maskine.
Isen støbes i tagrender til indlæg.
Whisky parfait
Past. æggeblommer, rørsukker og vanilje piskes hvide og luftige.
Chokoladen smeltes og røres i æggemassen under piskning.
Gelatine udblødes, smeltes og røres sammen med whiskyen, det røres i æggemassen.
Til sidst vendes letpisket flødeskum i.
Færdiggørelse af islagkagen
Mocca iscremen køres og støbes i tagrendeform som et indlæg.
Whisky parfaiten fremstilles, tagrendeformen fyldes 2/3 dele op, heri lægges den frosne mocca is indlæg og der sluttes af med en bund skåret lidt mindre end formen. Islagkagen fryses ind.
Når den er frossen sprayes den med dulcey chokoladen.
Den pyntes med små rustikke brud af bunden.
Evt Pynt
Små franske makroner med mocca og trukket karamel.
Chokolade spray
Begge dele smeltes sammen. Arbejdstemp. 30 grader.
Udviklet af
Mathilde Thorsen