Jordbærkager
20-30 stk.

ingredienser

Creme

  • 1000 g mælk
  • 135 g sukker
  • 2 dl æg
  • 80 g maizena
  • 100 g vand
  • 2 vaniljestænger

Sprød bund

  • Giver en bund med en sprødhed, der minder om en småkage.
  • 400 g smør
  • 200 g æggeblommer
  • 400 g sukker
  • 560 g hvedemel
  • 20 g bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 15 g vaniljesukker
  • Chokolade

Dekoration

  • Jordbær
  • Miroir (gelé)
  • Flormelis
  • Chokolade

Fremgangsmåde

Creme

Giv mælk, sukker og vaniljesukker et opkog. Rør vand og maizena sammen, og pisk æggene i. Rør ca. halvdelen af den kogende mælk i æggeblandingen, og hæld derefter resten af æggemassen op i den kogende mælk. Kog i ca. 4-5 minutter. Lad blandingen køle af.

Sprød bund

Pisk smørret hvidt og luftigt. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Bland og sigt hvedemel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen. Vend forsigtigt det hele sammen, og hæld blandingen op i en firkantet form med en 6-7 cm høj kant. Sæt formen i fryseren natten over. Skær bunden ud i 1 cm høje rektangler på 6 x 8 cm. Bages på bageplade ved 175 °C i ca. 15 min. Skær bundene til efter bagningen, så de er helt lige. Pensl bundene med chokolade, mens de endnu er varme.

Montering af kagen

Læg lidt creme på bundene, og stil rensede jordbær på højkant ovenpå. Sprøjt små pyramider af creme ned imellem nogle af bærrene. Pynt kagerne med miroir eller chokolade, eller strø lidt florsukker hen over.