Opskrifter til konditori Tærter og lagkager

Kage af sablebund, med en syrlig rabarberkompot og rabarbermousse

Kage af sablebund, med en syrlig rabarberkompot og rabarbermousse
1 kage

ingredienser

Rabarbermousse

  • 38 g æggeblommer
  • 56 g flormelis
  • Korn fra ½ stang vanilje
  • 2,5 g husblas
  • 250 g letpisket fløde
  • 150 g rabarberpuré

Rabarberpuré

  • 200 g rabarber (evt. frosne)
  • 160 g sukker

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber (kan være frosne)
  • 80 g sukker
  • 30 g citron
  • 1,5 g husblas

Bund

  • 52 g saltet smør
  • 32 g flormelis
  • ½ æg
  • 1,5 g salt
  • 10 g mandelmel
  • 87 g hvedemel

Neutral glace

  • 100 g vand
  • 85 g sukker
  • 4 g pektin

Crumble til siderne

  • 80 g havregryn
  • 12 g quinoa
  • 40 g honning
  • 14 g olie
  • lidt salt

Fremgangsmåde

Rabarbermousse

Husblas sættes i blød. Pisk blommer, flormelis, og vanilje til max volume.
Smelt husblas og vend det med purén. Purén vendes i æggemassen, og så vendes den let piskede fløde i lidt af gangen.

Rabarberpuré

Læg rabarberne i en gastrobakke og drys sukkeret ud over rabarberne.
Dæk til med film, lad stå ude til næste dag.

Næste dag

Kom rabarberstykkerne med væsken i en gryde. Lad dem stå lidt og simre til de er møre.
Lav massen til puré, med en stavblender.
Afkøl puréen.

Rabarberkompot

Læg rabarberne i en gastrobakke og drys sukkeret ud over rabarberne.
Dagen efter koger man det til rabarberne er møre.
Kom husblassen i og det hele stavblendes.

Bund

Smør og flormelis røres klumpfrit.
Æg kommes i lidt af gangen og herefter resten af de tørre ingredienser.
Dejen sillles på køl til den er blevet mere fast.
Dejen rulles ud på ca. 3 mm og stikkes ud med en 13 cm ring. Bunden bages på ca. 220°C.

Neutral glace

Ingredienserne koges op, køles ned og glacen bredes som tundt lag på den frosne kage.

Crumble til siderne

Ingredienserne blandes og ristes i ovnen på 160°C.

Sammensætning

Bunden bages ud i en 13cm ring.
Så kommes der 200 g kompot på og den fryses ind.
Tages ud af ringen og lægges ned i en 15cm ring. Denne fyldes med mousse og den fryses igen.
Pyntes med rabarberstrimler, hvid chokoladepynt og crumble på siderne.