Opskrifter til konditori Småkager

Kokostop twistet med lime og chokolade

Giver ca. 25 stk.

ingredienser

  • 200 g fintrevet kokos
  • 175 g sukker
  • hvider fra 4 æg (ca. 120 g)
  • fint revet skal fra 4 stk. lime
  • 50 g kakaonibs
  • evt. mørk chokolade til at bunddyppe kokostoppene

Fremgangsmåde

Kokos, sukker, æggehvider og limeskal kommes i en gryde. Massen varmes forsigtigt op i gryden under konstant omrøring, til den begynder at slippe kanterne af gryden, og sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen og tilsæt kakaonibs. Stil massen på køl og lad den sætte sig i ca. 30 min, til den er helt kold. Massen formes med hænderne til små toppe ca. 2 cm i højden på bagepapir. Toppene bages ved ca. 175°C, ca. 8 - 10 min, alt efter hvor hårdt ovnen bager. Lad toppene køle helt ned inden de dyppes i bunden i tempereret mørk chokolade. Dette kan også undlades.