Opskrifter til konditori • Desserter & konfektyre
Lakrids pannacotta med hyldebærgelé

10 portioner
ingredienser
Lakrids pannacotta
- 1 l fløde
- 160 g sukker
- 24 g lakridspulver
- 6 bl. gelatine
Hyldebærgelé
- 500 g hyldebærsaft
- 70 g sukker
- Saft og skal fra ½ citron
- 3 bl. gelatine
Fremgangsmåde
Lakrids pannacotta
Gelatinen lægges i blød i koldt vand. Fløde, sukker og lakridspulver koges op under omrøring. Gryden tages fra varmen og blandingen trækker i 10 min inden gelatine vrides for vand og tilsættes. Blandingen hældes på de valgte glas og sættes koldt i minimum 3 timer.
Hyldebærgelé
Gelatinen lægges i blød i koldt vand. Hyldebærsaften, sukker, citronsaft og skal skal, koges op og hældes igennem en sigte. Puréen trækker i 10 min, hvorefter gelatinen vrides for vand og tilsættes. Geléen hældes ovenpå den kolde flødecreme og den stilles på køl i minimum 3 timer.
Servering
Panna cotta’en kan pyntes med chokoladepynt, rød syre eller en lille tuillè.