Opskrifter til konditori Desserter & konfektyre

Lakrids pannacotta med hyldebærgelé

Lakrids pannacotta med hyldebærgelé
10 portioner

ingredienser

Lakrids pannacotta

  • 1 l fløde
  • 160 g sukker
  • 24 g lakridspulver
  • 6 bl. gelatine

Hyldebærgelé

  • 500 g hyldebærsaft
  • 70 g sukker
  • Saft og skal fra ½ citron
  • 3 bl. gelatine

Fremgangsmåde

Lakrids pannacotta

Gelatinen lægges i blød i koldt vand. Fløde, sukker og lakridspulver koges op under omrøring. Gryden tages fra varmen og blandingen trækker i 10 min inden gelatine vrides for vand og tilsættes. Blandingen hældes på de valgte glas og sættes koldt i minimum 3 timer.

Hyldebærgelé

Gelatinen lægges i blød i koldt vand. Hyldebærsaften, sukker, citronsaft og skal skal, koges op og hældes igennem en sigte. Puréen trækker i 10 min, hvorefter gelatinen vrides for vand og tilsættes. Geléen hældes ovenpå den kolde flødecreme og den stilles på køl i minimum 3 timer.

Servering

Panna cotta’en kan pyntes med chokoladepynt, rød syre eller en lille tuillè.