Lakridsmakroner
60 stk. petitfours

ingredienser

Kransekagebund

  • 350 g marcipan (gerne med et mandelindhold på over 60 %)
  • 175 g muscovadorørsukker
  • 65 g æggehvide
  • 10 g lakridspulver

Lakridstrøffel

  • 500 g fløde 38 %
  • 180 g mørk chokolade
  • 90 g mælkechokolade
  • 60 g mørk sirup
  • 20 g lakridspulver
  • 5 g salt

Solbærgelé

  • 400 g solbærpuré (kogte frosne solbær + 12 % sukker)
  • 90 g sukker
  • 6 blade husblas (lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min.)
  • 20 g citronsaft
  • 40 g glukosesirup

Fremgangsmåde

Kransekagebund

Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt æggehvide og lakridssirup lidt ad gangen, og rør det sammen til en jævn dej. Sprøjt dejen ud til små makroner på bagepapir, og bag dem på en dobbelt bageplade i 8 min. ved 220 °C.

Lakridstrøffel

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den derefter over de resterende ingredienser, og pisk blandingen blank med et ballonpiskeris. Lad blandingen hvile i køleskabet i 24 timer tildækket med husholdningsfilm.

Solbærgelé

Varm solbærpuré, sukker, citronsaft og glukosesirup op til lige under kogepunktet, og tilsæt til sidst den opblødte husblas.

Montering af konfekten

Rør forsigtigt i lakridstrøffelmassen, til den er fast. Sprøjt den i en kugle oven på kransekagebunden. Stil derefter konfekten i fryseren i en time. Opvarm solbærgeléen til ca. 30 °C, overtræk konfekten, og pynt den med hakkede nødder.