Opskrifter til konditori Kager

Müslibar med pralinécreme

Müslibar med pralinécreme
15 stk.

ingredienser

Karamelliseret valnødder

  • 200 gram valnøddebrud
  • 100 gram melis
  • 60 gram brun farin
  • 70 gram vand
  • 20 gram kakaosmør
  • 4 gram flagesalt

Saltede græskarkerner

  • 100 gram vand
  • 10 gram flagesalt
  • 100 gram græskarkerner

Sirup ristede gryn

  • 200 gram blandede gryn (emmer, enkorn, spelt og rug)
  • 50 gram smør
  • 75 gram lys sirup

Puffet spelt

  • 100 gram spelt kerner
  • 500 gram vand
  • 8 gram salt
  • Olie til frittering

Puffet perlebyg

  • 100 gram perlebyg
  • 500 gram vand
  • 8 gram salt
  • Olie til frittering

Puffet rug

  • 100 gram rugkerner
  • 500 gram vand
  • 8 gram salt
  • Olie til frittering

Pralinécreme

  • 250 gram mandel praline
  • 50 gram mørk chokolade
  • 130 gram fløde

Müslibar

  • 75 gram tørrede abrikoser
  • 75 gram tørrede blåbær
  • 75 gram tørrede tranebær
  • 65 gram puffet rugkerner
  • 65 gram puffet speltkerner
  • 65 gram puffet perlespelt
  • 100 gram saltede græskarkerner
  • 250 gram karamelliseret valnødder
  • 200 gram sirup ristede gryn
  • 300 gram Molda 13
  • 75 gram vand
  • (alternativet til Molda 13: 70 g glukosepulver og 230 g kokosfedt af en høj kvalitet anvendes i stedet, så skal i blot opbevares køligt)

Fremgangsmåde

Karamelliseret valnødder

Vand, melis, salt og brun farin koges til sirup.
Valnødderne tilsættes og koges med under omrøring.
Når sukkeret krystaliserer tages gryden af varmen, og der røres så alt sukkeret sætter sig på nødderne. Gryden sættes tilbage på varmen, til sukkeret begynder og smelte.
Gryden tages af varmen igen, og det smeltede sukker røres på nødderne.
Gentag procesen til de er godt karamelliserede.
Tilsidst tilsættes kakaosmør. Køles af ved stuetemp.

Saltede græskarkerner

Vand og salt blandes til saltet et helt opløst.
Der tages 35g saltvand og vendes med græskarkernerne.
De bages nu i ovnen ved 185 C til de er gyldne- ca 20 min.

Sirup ristede gryn

Smør og sirup varmes i en gryde.
Når massen har en gylden farve, tilsættes gryn og ristes til de er gyldne.
Stilles til afkøling.

Puffet spelt, perlebyg og rug

Kernerne koges møre i saltet vand.
Vandet sigtes fra og kernerne tørres.
Friteres i olie til de er gyldne og puffet.
Stilles til af køling.

Pralinécreme

Fløden koges op og chokoladen smeltes deri.
Chokolade massen blendes sammen med pralineén homogen.
Sættes på køl.

Müslibar

Molda 13 og vand varmes til 80 C.
Imens blandes alle de klargjorte ingredienser.
Når Molda 13 og vandet er 80 C hældes det over müslien og blandes godt.
Lægges i silikone forme på 3cm x 12cm og sættes på køl.
De vendes ud af formene og dekoreres med pralinécreme og chokolade pynt.
Kan også hældes i en ramme og skæres i ønsket størrelse.

Udviklet af

Kennet Laustsen