Opskrifter til konditori • Desserter & konfektyre
Pandekager med hvid-chokolade/citron parfait og friske jordbær

15 stk.
ingredienser
Pandekager
- 100 g mel
- 65 g sukker
- 2 g salt
- skal af 1 citron
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 65 g smeltet smør
- 300 g mælk
Hvid chokolade/citron parfait
- 100 g fløde
- 20 g sukker
- 50 g blommer
- 130 g hvid chokolade
- 250 g flødeskum
- 40 g citron saft
Fremgangsmåde
Pandekager
Mel, sukker, salt, vanilje og citron røres sammen. Æggene røres i 1 af gangen. Smør smeltes og tilsættes. Tilsæt mælken og rør dejen homogen. Bages på varm pande, med lidt smør de første par gange.
Hvid chokolade parfait
Fløde koges op, og røres lidt af gangen i blommerne som er blandet med sukker. Massen legeres til 82 C. Her efter hældes massen lidt af gangen i chokoladen. Citronsaften tilsættes massen og køles til ca. 30°C. Flødeskum vendes i og sprøjtes i rørene. Indfryses.
Færdiggørelsen af pandekagerne
Isen trykkes ud af de frosne rør. Pandekagerne rulles omkring is rullerne. Skæres til. Anrettes med hakkede ristede hasselnødder, jordbær, blåbær og evt. chokoladepynt.