Opskrifter til konditori Desserter & konfektyre

Pandekager med hvid-chokolade/citron parfait og friske jordbær

Pandekager med hvid-chokolade/citron parfait og friske jordbær
15 stk.

ingredienser

Pandekager

  • 100 g mel
  • 65 g sukker
  • 2 g salt
  • skal af 1 citron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 65 g smeltet smør
  • 300 g mælk

Hvid chokolade/citron parfait

  • 100 g fløde
  • 20 g sukker
  • 50 g blommer
  • 130 g hvid chokolade
  • 250 g flødeskum
  • 40 g citron saft

Fremgangsmåde

Pandekager

Mel, sukker, salt, vanilje og citron røres sammen. Æggene røres i 1 af gangen. Smør smeltes og tilsættes. Tilsæt mælken og rør dejen homogen. Bages på varm pande, med lidt smør de første par gange.

Hvid chokolade parfait

Fløde koges op, og røres lidt af gangen i blommerne som er blandet med sukker. Massen legeres til 82 C. Her efter hældes massen lidt af gangen i chokoladen. Citronsaften tilsættes massen og køles til ca. 30°C. Flødeskum vendes i og sprøjtes i rørene. Indfryses.

Færdiggørelsen af pandekagerne

Isen trykkes ud af de frosne rør. Pandekagerne rulles omkring is rullerne. Skæres til. Anrettes med hakkede ristede hasselnødder, jordbær, blåbær og evt. chokoladepynt.