Opskrifter til konditori Tærter og lagkager

Pumpkin creamy spice pie

Giver til 1 kage

ingredienser

Mørdej

  • 120 g smør (blødt)
  • 240 g hvedemel
  • 95 g flormelis
  • 1 g salt
  • 30 g mandelmel
  • 1 æg

Græskar/æble fyld

  • 250 g hokkaido græskar
  • 75 g æble
  • 1 æg
  • 40 g æggeblommer
  • 200 g kondenseret mælk
  • 2 g kanel
  • 2 g stødt ingefær
  • 2 g stødt kardemomme
  • 1 g tsk muskatnød
  • 1 g allehånde
  • 1 g stødt nellike
  • 2 g salt

Lys chokolade indlæg

  • 15 g sukker
  • 30 g æggeblommer
  • 110 g fløde
  • 1 bl. husblas
  • 80 g lys chokolade

Mascarpone mousse med kaffe

  • 220 g fløde
  • 80 g æggeblommer
  • 110 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 270 g mascarpone
  • 100 g fløde
  • 25 g hele kaffebønner
  • 4 bl. husblas

Pynt

  • Pekannødder
  • Græskarkerner

Fremgangsmåde

Mørdej

Alle ingredienser køres sammen. Sættes på køl til dagen efter.
Dejen rulles ned på 2 mm. Tag dit udrullede stykke dej og rul det over den sprayede tærteformen.

Græskar/æble fyld

Skær græskar i stykker. Fjern alle kernerne og læg græskarstykkerne på en bageplade med skallen op. Bages i en ovn ved 160 grader i 40 min. Skrab kødet af skallerne og blend det fint. Pisk æg og kom græskarpure og krydderier i. Kom derefter kondenseret mælk i. Pisk til det er en helt ensartet masse. Tilsæt små tern af æble til massen. Hæld græskar massen i tærteformen med mørdej. Bag i ovnen ved 160 grader i ca. 40-45 minutter.

Lys chokolade indlæg

Læg husblas i blød. Leger sukker og blommer med fløden. Til husblas og hæld over den lyse chokolade. Fyld indlægsform.

Mascarpone mousse med kaffe

Varm fløde om med kaffebønnerne og lad dem stå til dagen efter på køl til at afgive smag. Udblød husblassen. Pisk fløden til let skum. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps.

Varm kaffefløden op og smelt husblassen fra, husk at sigt kaffebønnerne fra. Bland den varme væske sammen med mascarponen.

Vend mascarpone og æggesnapsen sammen og vend til sidst den let pisket flødeskum i. Støb moussen i form. Husk at lægge det lyse chokoladeindlæg i, så den flugter med kanten af formen.

Pynt

Pynt af med ristet pekannødder og græskarkerner.