Opskrifter til konditori • Desserter & konfektyre
Rabarber dessert

ingredienser
Rabarber sorbet
- 600 g rabarberpure
- 400 g jordbærpure
- 480 g vand
- 70 g citronsaft
- 300 g sukker
- 65 g rørsukkersirup
- 169 g glucose
- 53 g dextrose
- 3 bl gelantine
Havre crumble
- 200 g havregryn
- 200 g smør
- 150 g sukker
- 50 g muscovadosukker
- 250 g mel
- 5 g salt
Rabarber kompot m. vanilje
- 200 g sukker
- 2 vaniljestang
- 800 g rabarber
- 100 g jordbær
- 2 stilke citronmelisse
Fremgangsmåde
Rabarber sorbet
Rabarberpure, jordbærpure, vand, glucose, dextrose, sukker varmes op til 45°C. Den udblødte gelantine tilsættes og røres ud i ismassen. Tilsæt citronsaften. Stilles på køl til dagen efter og drejes.
Havre crumble
Havregryn, smør, sukker, muscovado, salt røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt mel og kør massen ensartet. Bredes ud i klumper i en bageplade. Bages på 150°C i 30 minutter bankes med et piskeris hver 10 ende minut.
Rabarber kompot m. Vanilje
Sukker drysses over rabarberne dagen før. Væsken reduceres ind til det halve. Rabarberne, citronmelisse, vanilje varmes op til 80°C i 40 minutter. Blendes groft og blandes med rabarber siruppen.
Anretning
Rababerkompotten anrettes i bunden af en skål eller talerken, der lægges små brud af havre crumble rundt på kompotten. Der laves en kule/quenelle af sorbeten som lægges pænt på anretningen. Der kan evt pyntes med chokolade pynt og rød syre.