Rabarber dessert

ingredienser

Rabarber sorbet

  • 600 g rabarberpure
  • 400 g jordbærpure
  • 480 g vand
  • 70 g citronsaft
  • 300 g sukker
  • 65 g rørsukkersirup
  • 169 g glucose
  • 53 g dextrose
  • 3 bl gelantine

Havre crumble

  • 200 g havregryn
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 50 g muscovadosukker
  • 250 g mel
  • 5 g salt

Rabarber kompot m. vanilje

  • 200 g sukker
  • 2 vaniljestang
  • 800 g rabarber
  • 100 g jordbær
  • 2 stilke citronmelisse

Fremgangsmåde

Rabarber sorbet

Rabarberpure, jordbærpure, vand, glucose, dextrose, sukker varmes op til 45°C. Den udblødte gelantine tilsættes og røres ud i ismassen. Tilsæt citronsaften. Stilles på køl til dagen efter og drejes.

Havre crumble

Havregryn, smør, sukker, muscovado, salt røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt mel og kør massen ensartet. Bredes ud i klumper i en bageplade. Bages på 150°C i 30 minutter bankes med et piskeris hver 10 ende minut.

Rabarber kompot m. Vanilje

Sukker drysses over rabarberne dagen før. Væsken reduceres ind til det halve. Rabarberne, citronmelisse, vanilje varmes op til 80°C i 40 minutter. Blendes groft og blandes med rabarber siruppen.

Anretning

Rababerkompotten anrettes i bunden af en skål eller talerken, der lægges små brud af havre crumble rundt på kompotten. Der laves en kule/quenelle af sorbeten som lægges pænt på anretningen. Der kan evt pyntes med chokolade pynt og rød syre.