Opskrifter til konditori • Kager
Rabarber- og karamelbidder

ingredienser
Mørdej
- 450 g smør
- 230 g flormelis
- 6 g salt
- 9 g vaniljesukker
- 45 g æg
- 45 g æggeblomme
- 675 g hvedemel
Fyld
- 450 g sukker
- 450 g smør
- 380 g æg
- 120 g fløde
- 450 g hvedemel
- 15 g bagepulver
Rabarber
- 1 rabarberstilk, mellemstor
Karamel
- 330 g fløde
- 185 g sukker
- 222 g lys sirup
- 295 g usaltet smør
Fremgangsmåde
Mørdej
Bland smør, sukker og salt i en køkkenmaskine med vinge. Tilsæt derefter æggene lidt efter lidt, til samtlige æg og æggehvider er blandet i dejen. Til sidst blandes melet i, og dejen samles hurtigt. Lad dejen hvile i køleskabet, til den er helt kold.
Fyld
Pisk æg og sukker. Bland det smeltede smør, fløden og til sidst mel og bagepulver i. Skær en mellemstor rabarberstilk i skiver, og tryk stykkerne ned i fyldet, inden kagen bages.
Karamel
Varm fløde, sukker og sirup op til 116 °C. Bland derefter smøret i, og stil det i køleskabet natten over. På andendagen piskes karamellen til en creme.
Montering
Rul mørdejen ud til ca. 2½-3 mm tykkelse, læg bunden i en form (ca. 20 cm x 30 cm), og nip den i kanten. Hæld fyldet i, og tryk rabarberne i. Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 30-40 minutter. Lad kagen afkøle, og smør karamelcremen på. Stil kagen på køl. Skær kagen ud i former efter eget valg, og dyp stykkerne i chokolade.