Opskrifter til konditori Kager

Rabarber- og karamelbidder

Rabarber- og karamelbidder
40-50 stk.

ingredienser

Mørdej

  • 450 g smør
  • 230 g flormelis
  • 6 g salt
  • 9 g vaniljesukker
  • 45 g æg
  • 45 g æggeblomme
  • 675 g hvedemel

Fyld

  • 450 g sukker
  • 450 g smør
  • 380 g æg
  • 120 g fløde
  • 450 g hvedemel
  • 15 g bagepulver

Rabarber

  • 1 rabarberstilk, mellemstor

Karamel

  • 330 g fløde
  • 185 g sukker
  • 222 g lys sirup
  • 295 g usaltet smør

Fremgangsmåde

Mørdej

Bland smør, sukker og salt i en køkkenmaskine med vinge. Tilsæt derefter æggene lidt efter lidt, til samtlige æg og æggehvider er blandet i dejen. Til sidst blandes melet i, og dejen samles hurtigt. Lad dejen hvile i køleskabet, til den er helt kold.

Fyld

Pisk æg og sukker. Bland det smeltede smør, fløden og til sidst mel og bagepulver i. Skær en mellemstor rabarberstilk i skiver, og tryk stykkerne ned i fyldet, inden kagen bages.

Karamel

Varm fløde, sukker og sirup op til 116 °C. Bland derefter smøret i, og stil det i køleskabet natten over. På andendagen piskes karamellen til en creme.

Montering

Rul mørdejen ud til ca. 2½-3 mm tykkelse, læg bunden i en form (ca. 20 cm x 30 cm), og nip den i kanten. Hæld fyldet i, og tryk rabarberne i. Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 30-40 minutter. Lad kagen afkøle, og smør karamelcremen på. Stil kagen på køl. Skær kagen ud i former efter eget valg, og dyp stykkerne i chokolade.