Opskrifter til konditori • Desserter & konfektyre
Sensommer trifli med mørke bær og skyr

ingredienser
Bær grød
- 250 g vand
- 750 g sukker
- 1000 g blåbær
- 1000 g solbær
- 1000 g brombær
- 1000 g udstenede halve kirsebær
- 1 stang vanille
Lakrids crumble
- 200 g mel
- 200 g brun farin
- 200 g havregryn
- 200 g smør
- 16 g lakridsrodspulver
- 4 g salt
Skyrfløde
- 600 g fløde
- 1200 g skyr
- 120 g flormelis
Fremgangsmåde
Bærgrød
Vanille kornene skrabes ud i lidt af sukkeret og kommes i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Det skal nu simre ind til grøden virker sammenhængende. Kom grøden i en beholder og sæt den på køl.
Lakrids crumble
Alle ingredienserne æltes sammen til en smuldret masse og bages i ovnen ved 140 grader, indtil dejen er let ristet. Lad crumblen køle lidt af og kom den i en beholder til senere brug.
Skyrfløde
Rør skyr og flormelis sammen. Pisk fløden let og vend det sammen med skyren.
Anretning
Triflien anrettes i portionsglas eller skåle, umiddelbart før servering. Nederst kommes bærgrøden, så kommer lakrids crumblen på og til sidst kommer skyrfløden. Kan eventuel afsluttes med friske bær og skovsyre.