Opskrifter til konditori Desserter & konfektyre

Sensommer trifli med mørke bær og skyr

Sensommer trifli med mørke bær og skyr
ca 50 personer

ingredienser

Bær grød

  • 250 g vand
  • 750 g sukker
  • 1000 g blåbær
  • 1000 g solbær
  • 1000 g brombær
  • 1000 g udstenede halve kirsebær
  • 1 stang vanille

Lakrids crumble

  • 200 g mel
  • 200 g brun farin
  • 200 g havregryn
  • 200 g smør
  • 16 g lakridsrodspulver
  • 4 g salt

Skyrfløde

  • 600 g fløde
  • 1200 g skyr
  • 120 g flormelis

Fremgangsmåde

Bærgrød

Vanille kornene skrabes ud i lidt af sukkeret og kommes i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Det skal nu simre ind til grøden virker sammenhængende. Kom grøden i en beholder og sæt den på køl.

Lakrids crumble

Alle ingredienserne æltes sammen til en smuldret masse og bages i ovnen ved 140 grader, indtil dejen er let ristet. Lad crumblen køle lidt af og kom den i en beholder til senere brug.

Skyrfløde

Rør skyr og flormelis sammen. Pisk fløden let og vend det sammen med skyren.

Anretning

Triflien anrettes i portionsglas eller skåle, umiddelbart før servering. Nederst kommes bærgrøden, så kommer lakrids crumblen på og til sidst kommer skyrfløden. Kan eventuel afsluttes med friske bær og skovsyre.