Opskrifter til konditori Småkager

Småkage med sort te og citrusmarengs med muscovadosukker

Småkage med sort te og citrusmarengs med muscovadosukker
ca 35 stk.

ingredienser

Småkager

  • 75 g lys muscovadosukker
  • 75 g lys sirup
  • 75 g smør
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 65 g æg
  • Skal af en halv øklogisk appelsin
  • Skal af en halv økologisk citron og en spsk saft
  • 1 spsk sort te f.eks Kusmi

Marengs

  • 100 g pasteuriserede æggehvider
  • 200 g sukker
  • En lille håndfuld tørret citronverbena

Fremgangsmåde

Småkager

Smelt muscovadosukker, sirup og smør i en gryde. Lad det køle af.

Pisk ægget i. Tilsæt skal og saft fra citrusfrugterne. Blend den sorte te til fint pulver. Sigt de tørre ingredienser i og ælt dejen sammen.

Kom dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud på 4mm og stik ud med en riflet udstikker på 10 cm og stik midten ud med en rund udstikker på 4 cm.

Bag på 200°C i 5 min. Skru ned til 150°C og dyp småkagene i marengsen, inden de bages færdige.

Marengs

Blend sukker og citronverbena sammen og sigt det. Pisk æggehvider og sukker til en marengs med bløde toppe. Dyp småkagerne i marengsen og bag på 150°C i 5 min.

Til sidst pyntes kagerne med tørrede blomster f.eks. safranblomst.