Opskrifter til konditori • Småkager
Småkage med sort te og citrusmarengs med muscovadosukker

ca 35 stk.
ingredienser
Småkager
- 75 g lys muscovadosukker
- 75 g lys sirup
- 75 g smør
- 350 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 knsp salt
- 65 g æg
- Skal af en halv øklogisk appelsin
- Skal af en halv økologisk citron og en spsk saft
- 1 spsk sort te f.eks Kusmi
Marengs
- 100 g pasteuriserede æggehvider
- 200 g sukker
- En lille håndfuld tørret citronverbena
Fremgangsmåde
Småkager
Smelt muscovadosukker, sirup og smør i en gryde. Lad det køle af.
Pisk ægget i. Tilsæt skal og saft fra citrusfrugterne. Blend den sorte te til fint pulver. Sigt de tørre ingredienser i og ælt dejen sammen.
Kom dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud på 4mm og stik ud med en riflet udstikker på 10 cm og stik midten ud med en rund udstikker på 4 cm.
Bag på 200°C i 5 min. Skru ned til 150°C og dyp småkagene i marengsen, inden de bages færdige.
Marengs
Blend sukker og citronverbena sammen og sigt det. Pisk æggehvider og sukker til en marengs med bløde toppe. Dyp småkagerne i marengsen og bag på 150°C i 5 min.
Til sidst pyntes kagerne med tørrede blomster f.eks. safranblomst.