Opskrifter til konditori • Søde brød
Solbær- og kanelstang
ingredienser
Bløddej
- 250 g vand
- 625 g mel
- 50 g æg
- 75 g smør
- 5 g salt
- 63 g hvidt sukker
- 34 g gær
Remonce med kanel
- 100 g marcipan
- 100 g hvidt sukker
- 100 g smør
- 12 g kanel
- ½ appelsin saft
- Lidt appelsin skal
- 40 g mel
Remonce med solbær
- 100 g marcipan
- 60 g hvidt sukker
- 100 g smør
- 85 g solbærpure
- 40 g mel
- Marcipan og sukker røres sammen og smørets tilsættes. Så tilsættes solbærpureen og til sidst mel.
Frosting
- smørcreme
- 100 g smør
- 75 flormelis
- 28 g blommer pasteuriseret
- 4 g vaniljesukker
Hvid glasur
- 100 g flormelis og lidt vand
Pynt
- 100 g smørcreme
- 100 g hvid glasur
- 50 g solbærpure
- 50 g Philidelphiaost ( Kan også laves uden solbær. Så skal der bare bruges 100 g Philidelphia)
Fremgangsmåde
Bløddej
Gær opløses i vandet og æg og så tilsættes resten og det køres 4 min i langsomt tempo og 4 min i hurtigt tempo.
Remonce med kanel
Marcipan og sukker køres sammen, så tilsættes sukkeret og kanelen. Appelsin saft og skal kommes i og til sidst mel.
Remonce med solbær
Marcipan og sukker røres sammen og smørets tilsættes. Så tilsættes solbærpureen og til sidst mel.
Frosting
Flormelis, blommer og vanilje piskes op. Smør piskes luftig for sig selv og de 2 blandes.
Dekortaion
Det hele røres luftigt.
Saml bagværk
Rul dejen til ca. 2,5 mm og del den i 3 lige store stykker. Smør et tyndt lag remonce på (brug begge slags remonce, kan også laves med kun en af varianterne).
Rul til en "pølse", skær ridser i (næsten helt igennem) - placer hver dejstykke skiftevis til højre og venstre. Lad hæve i 1 - 1 ½ time. Pensle med æg og bag ved 210 ° C, ca. 10 min.
Pynt med glasur.