Opskrifter til konditori Søde brød

Stikkelsbærsnegle med marcipan, brun farin og blåbær

Stikkelsbærsnegle med marcipan, brun farin og blåbær
24 stk.

ingredienser

Bløddej

  • 1 spsk. kardemommefrø
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 135 g brun farin
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 700 g hvedemel

Fyld

  • 100 g marcipan
  • 100 g brun farin
  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 100 g stikkelsbær
  • 100 g blåbær
  • 2 spsk. maizena

Pynt

  • 1 æg til pensling
  • 1 håndfuld demerara rørsukker eller økologisk perlesukker
  • 1 håndfuld mandelflager

Fremgangsmåde

Stød kardemommefrøene i en morter og varmes med mælken, til den er håndvarm (max. 37°C).

Hæld alle ingredienserne til bløddejen i en rørekedel. Æltes til en glat og smidig dej. Det tager ca. 8-10 min. Virk dejen op på bordet og lad den ligge og hvile 1 time.

Bland marcipan og sukker til det er fri for klump. Tilsæt smør og kanel.
Rul dejen ud i et stort rektangel ca. 4 mm tyk. Smør remoncen tyndt ud. Vend maizenaen med bærrene og fordel ud over remoncen. Rul rektanglet sammen og skær rullerne i stykker på 3 cm. Læg skiverne ned i en muffinsform eller ring. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.

Pensles med æg og drysses med demerara rørsukker og mandelflager.
Lad bollerne bage på 180°C. Det tager ca. 10 min.