Opskrifter til konditori • Tærter og lagkager
Vandbakkelse med hindbær, pistacie og vanilje creme

ingredienser
Dag 1 – Pistacie crumble
- 90 g smør
- 110 g melis
- 3 g flagesalt
- 50 g hvedemel
- 70 g pistacienødder afhindede og uden skal
Dag 1 – Vanilje creme
- 500 g sødmælk
- 150 g brun farin
- 40 g maizena
- 160 g æggeblommer
- 1/2 vanilje stang
Dag 2 – Vandbakkelse dej
- 240 g sødmælk
- 240 g vand
- 10 g flagesalt
- 20 g melis
- 240 g smør
- 285 g hvedemel
- 420 g æg
Fremgangsmåde
Pistacie crumble
Blend pistacienødderne sammen med hvedemelet til det er fintmalet. Rør smør, salt og sukker sammen på en røremaskine til det er en ensartet masse. Tilsæt pistaciemelet og rør det sammen. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, til det har en tykkelse på ca. 2 mm. Stil dejen på frys så det kan sætte sig.
Vanilje creme
Kog mælk, vaniljekorn og stang op. Pisk æggeblommer, farin og maizena sammen. Når mælken koger hældes det over æggeblandigen under piskning. Kog cremen op under konstant piskning og sættes på køl.
Vandbakkelse dej
Kog sødmælk, smør, melis, salt og vand op, rør mel i. Sæt gryden på varmen igen og varm dejen i 2 minutter under omrøring (dejen skal slippe kanterne af gryden). massen køres let på en røremaskinen inden æggene røres i lidt af gangen. Sprøjt pæne toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir med en glat tylle, toppene skal ca. have en diameter på ca. 4 cm, og ca. 2 cm høje. Sørg for der er god afstand imellem. Tag pistacie crumblen ud fra fryseren og stik små skiver ud med en udstikker på ca. 3 cm. Placer en skive på hver enkelt vandbakkelse. Bag kagerne på 180°C i ca. 30-35 minutter.
Færdiggørelse
Skær toppen af vandbakkelserne, på bunden sprøjtes der vanilje creme i midten, men en halv cm fra kanten på hver side. Placer friske hindbær rundt om cremen på bunden, brug cremen i midten til at holde dem fast med. Læg låget oven på og sprøjt en lille glat kugle af vaniljecreme ovenpå, læg et hindbær derpå og drys med lidt hakket pistacie.