Opskrifter til konditori Småkager

Vaniljekranse og honningkager

Vaniljekranse og honningkager
80 stk.

ingredienser

Vaniljekranse

  • 1 vaniljestang
  • 500 g hvedemel
  • 350 g smør
  • 260 g sukker
  • 150 g mandelmel
  • 1 æg

Honninghjerter

  • Fordej (skal laves mindst 1 måned i forvejen)
  • 500 g hvedemel
  • 500 g honning

Dej 2

  • 2 æggeblommer
  • 10 g potaske
  • 1 kg fordej
  • 5 g kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
  • 10 g hjortetaksalt

Fremgangsmåde

Vaniljekranse

Flæk vaniljestangen på langs, og bland kornene med sukkeret. Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og bland godt. Sprøjt små ringe på bagepapir med en stjernetylle. Bag kransene ved 200 °C i 8-10 min. Lad de færdige vaniljekranse køle helt af på en rist. Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder, så de er klar til jul.

Honninghjerter

Bland mel og honning, og opbevar dejen i en skål i køleskabet i en måned, inden den skal anvendes.

Dej

Rør potaske og æggeblommer sammen i en skål. Bland æggeblommerne godt sammen med fordej, kanel, ingefær, nelliker og hjortetaksalt. Rul dejen ud på et melet bord til ca. 4 mm tykkelse. Stik hjerter ud med en udstiksform, og læg dem på en bageplade, der er smurt med olie og strøet med hvedemel. Bages i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter. Hjerterne er meget hårde, når de er færdigbagte. Opbevar dem derfor i køleskabet i 3-4 dage, så de kan opsuge fugt. Pensl eller dyp herefter honninghjerterne med/i chokolade.